Naslovna » BG servis » Beogradske vesti, 29. septembar 2020.
Beogradske vesti, 29. septembar 2020. (foto: Aleksandra Prhal)
Beogradske vesti, 29. septembar 2020. (foto: Aleksandra Prhal)

Beogradske vesti, 29. septembar 2020.

Beogradske vesti i servisne informacije za utorak, 29. septembar 2020: ipak je otkazan Beogradski maraton; danas oblačno sa kišom, do 17 stepeni.

Bez struje i bez vode

Na OVOM LINKU smo objavili sva isključenja struje i vode u Beogradu u utorak, 29. septembra 2020.

Beogradske vesti, 29. septembar 2020.

»»» Jedna od najprominentnijih i najizvođenijih srpskih kompozitorki na svetskoj muzičkoj sceni Isidora Žebeljan preminula je u 54. godini, saopštila je Srpska akademija nauka i umetnosti.

»»» Na Platou ispred Filozofskog fakulteta održava se protest zaposlenih na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

»»» Lider Dveri Boško Obradović pozvao je na široku javnu raspravu o izmenama izbornog sistema u Srbiji koje bi, po njegovim rečima, trebalo da obezbede snažniju vezu birača i poslanika i veći stepen geografske reprezentativnosti predstavnika građana u Skupštini Srbije.

»»» JP „Beogradska tvrđava“ nastavlja radove na sanaciji i rekonstrukciji oštećenih pešačkih staza na tvrđavi. U narednom periodu sređivaće se oštećene staze u parku Kalemegdan i Gornjem gradu. Projektom je predviđena rekonstrukcija 28 staza, ukupne površine 13.814 kvadrata, kao i tri platoa čija je površina 3.214 kvadrata.

»»» Zbog najavljene kiše (po prognozi RHMZ-a) tokom većeg dela planiranog perioda održavanja manifestacije „Svi na vagu„, ista se odlaže za petak, 2. oktobra 2020. od 10.00 do 16.00.

»»» Godišnje u Srbiji od kardiovaskularnih bolesti umre oko 52.000 ljudi, što čini da prosečno grad veličine Zaječara nestane svake godine, a stručnjaci poručuju da su zdrave navike, rana dijagnostika i adekvatno lečenje ključni za očuvanje snažnog srca. Svetski dan srca koji se obeležava danas ima za cilj da podseti građane na važnost zdravih životnih navika i redovnih pregleda, koji se pre svega odnose na kontrolu krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, holesterola, telesne težine, kao i izbegavanja pušenja i većoj fizičkoj aktivnosti.

»»» Omiljeni virtuoz na violini Nemanja Radulović i pijanistkinja Lor Favr Kan održali su sinoć prvi od tri zakazana koncerta na Velikoj sceni Kolarca u Beogradu, bez prisustva medija, pred oduševljenom publikom koja je pružila umetnicima snažne, emotivne ovacije.

»»» Beogradski maraton, 33. po redu, koji je trebalo da bude održan 18. oktobra, otkazan je zbog pandemije koronavirusa, saopštili su organizatori.

»»» Povodom Svetskog dana srca, koji u Beogradu je sinoć otvorena konferencija koja se ove godine održava pod sloganom „Koliko je snažno tvoje srce“.

»»» Vakcinacija građana protiv sezonskog gripa počeće 1. oktobra.

»»» Najavljena je isplata penzija za septembar od 2. oktobra, a za najveći broj penzionera – od 10. oktobra. Više na OVOM LINKU.

»»» U poslednjoj utakmici 9. kola Super lige Srbije u fudbalu Partizan je pobedio OFK Bačka 2:1.

»»» U Beogradu se protekle noći desila jedna saobraćajna nesreća u kojoj su tri osobe lakše povređene, rečeno je jutros Tanjugu u Hitnoj pomoći.

»»» Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće 1. oktobra. Više pročitajte OVDE.

»»» Događaji u Beogradu i online kulturno-zabavni sadržaji do 30. septembra 2020. – kliknite na OVAJ LINK.

Vremenska prognoza

U Beogradu pretežno oblačno i hladnije, povremeno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom, uveče prestanak padavina. Vetar umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 13, najviša oko 17 stepeni.

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza

»»» Tokom izvođenja radova u Ulici Nedeljka Gvozdenovića, na delu od ulica Viktora Novaka i Dušana Vukasovića, izmenjen je rad linija javnog prevoza 70, 72, 74, 75, kao i noćne linije 75N. Radovi se izvode do 18. oktobra.

»»» Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Zaplanjska, na delu od OŠ „Branislav Nušić“ do raskrsnice sa ulicom Darvinova, u Beogradu (Voždovac) doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Tokom izvođenja ovih radova doći će do potpunog zatvaranja kolovoza ulice Zaplanjska u visini TC „Stadion“ do 27. oktobra 2020, pa će vozila sa linija javnog prevoza 26 i 26N u oba smera saobraćati ulicama Kruševačka, Husova, Ljubićka, Kumodraška Darvinova, Zaplanjska i dalje redovnom trasom. Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta.

»»» Tokom izvođenja radova na izgradnji petlje „Petlovo brdo“ došlo je do promena u radu linija javnog prevoza. Na ovom linku pogledajte sve promene u saobraćaju do 12. oktobra.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Dečanske ulice, koje obavlja JKP „Beograd put“ za saobraćaj će biti zatvorena jedna saobraćajna traka i trotoar od Makedonske do Terazijskog tunela, od 22.00 do 6.00, 29/30. septembra; 30. septembra/1. oktobra i 1/2. oktobra 2020. godine.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju ulice Grge Adrijanovića 3. deo koje izvodi JKP „Beograd put“ onemogućen je saobraćaj na deoci ulice ispred broja 12 do 9. oktobra 2020. godine.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Hopovske ulice koje izvodi JKP „Beograd put“ onemogućen je saobraćaj na deoci od ulice Bratstva i jedinstva do Ulice Drinske divizije do 11. oktobra 2020. godine.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Bulevara Nikole Tesle koje izvodi JKP „Beograd put“ do 4. oktobra 2020. za saobraćaj će biti zatvorene kolovozne trake i to:

  • u smeru od Bulevara Mihajla Pupina ka ul. Ušće do 27. septembra;
  • u smeru od ul. Ušće ka Bulevaru Mihajla Pupina od 30. septembra do 4. oktobra 2020.

Ukoliko putujete van Beograda…

https://youtu.be/2-XaGnVAnr8

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.