Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Crtanka za najmlađe i Bojanka za najmlađe
Kreativni centar: Crtanka za najmlađe i Bojanka za najmlađe
Kreativni centar: Crtanka za najmlađe i Bojanka za najmlađe

Kreativni centar: Crtanka za najmlađe i Bojanka za najmlađe

Nedavno su u izdanju Kreativnog centra objavljene dve zanimljive radne sveske Crtanka za najmlađe i Bojanka za najmlađe.

One će pomoći deci da u ranom uzrastu razviju motoričke veštine i da se pripreme za pisanje, crtanje i bojenje.

Zadaci za crtanje i bojenje u ovim radnim slikovnicama pružiće najmlađima priliku da vežbaju držanje i korišćenje olovaka i bojica. Uz pomoć miša, pčelice i drugih veselih junaka ovih knjiga, deca će se dobro zabaviti i ovladati pokretima koji su ključni za kasnije učenje pisanja.

Grafičko-likovne aktivnosti, među kojima su crtanje i bojenje, višestruko su značajne za rani razvoj deteta. One podstiču razvoj percepcije, inteligencije, koordinacije pokreta i govora. Stepen razvoja dečjeg likovnog izražavanja sastavni je deo detetovog psihofizičkog razvitka i može se veoma razlikovati od deteta do deteta.

Autori radnih slikovnica Crtanka za najmlađe i Bojanka za najmlađe na kraju knjiga daju odraslima korisne savete o tome na koji način da pomognu deci da savladaju prve korake u crtanju i bojenju:

Nabavite deci kvalitetne i raznobojne voštane bojice, olovke u boji i lako perive flomastere za različite debljine linija. Važno je da oni budu zgodni za male ruke, a najvažnije je da decu stalno što više ohrabrujete!

Nemojte se brinuti ako primetite da dete ne koristi ispravnu boju ili ako koristi i jednu i drugu ruku za držanje bojice.

Neka mališani eksperimentišu priborom za crtanje i bojenje crtajući oblike i šare onako kako ih slike na stranicama inspirišu.

Knjige Crtanka za najmlađe i Bojanka za najmlađe pružaju mogućnost deci da se slobodno izražavaju i razvijaju finu motoriku, preciznost, samopouzdanje, koncentraciju i pažnju – veštine koje će im mnogo značiti kada jednog dana krenu u školu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.