Naslovna » BG servis » Vikend u Beogradu, 26. i 27. septembar 2020. – korisne informacije
Vikend u Beogradu - korisne informacije / Skadarlija (foto: Aleksandra Prhal)
Vikend u Beogradu - korisne informacije / Skadarlija (foto: Aleksandra Prhal)

Vikend u Beogradu, 26. i 27. septembar 2020. – korisne informacije

Prvi jesenji vikend u Beogradu i odmah – jesenje vreme! U subotu i nedelju, 26. i 27. septembra 2020: Dani evropske baštine, festivali, Trofej Beograda…

Dobrovoljno davanje krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Beogradu biće sprovedena u subotu na Starom gradu, u Zoo vrtu (10.00-14.00) i u Rakovici, ispred BIG-a (11.00-16.00). Sve akcije dobrovoljnog davanja krvi tokom radne nedelje i vikendom u Beogradu i celoj Srbiji objavljujemo na OVOM LINKU.

Bez struje i bez vode

Na OVOM LINKU smo objavili sva isključenja struje i vode u Beogradu u subotu, 26. septembra, a OVDE su isključenja u nedelju, 27. septembra 2020.

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza

»»» Tokom izvođenja radova u Ulici Nedeljka Gvozdenovića, na delu od ulica Viktora Novaka i Dušana Vukasovića, izmenjen je rad linija javnog prevoza. Radovi se izvode do 18. oktobra.

Izmenjen je režim rada linija: 70, 72, 74, 75, kao i noćne linije 75N. U smeru ka Bežanijskoj kosi, vozila navedenih linija saobraćaju ulicama Dr Huga Klajna, Ljubinke Bobić, Grčkom, Milana Vujaklije, Nedeljka Gvozdenovića i dalje redovnom trasom. U smeru prema gradu prevoz se obavlja sledećim ulicama: Nedeljka Gvozdenovića, Marka Pola, Grčkom, Viktora Novaka, Dr Huga Klajna i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenim delovima svojih trasa vozila koriste sva postojeća, kao i novouspostavljena stajališta. U smeru ka okretnici „Bežanijska kosa“ uspostavljeno je stajalište u Grčkoj ulici, u zoni raskrsnice sa Ulicom Matije Vukovića. U smeru ka gradu, stajalište je uspostavljeno u Grčkoj ulici, u zoni raskrsnice sa Ulicom Milana Vujaklije. Takođe, stajalište je uspostavljeno u Ulici Viktora Novaka u zoni raskrsnice sa Grčkom ulicom.

»»» Tokom izvođenja radova na montaži čelične konstrukcije pešačko-biciklističkog prelaza kod „Ada mola“, doći će do izmene režima saobraćaja javnog gradskog prevoza od 26. septembra, od 21.00 do 27. septembra, do 5.00 ujutru. Doći će do zatvaranja prilaza Radničkoj ulici iz Paštrovićeve, u oba smera, dok će Radnička biti prohodna u oba smera. Na prilazu iz smera Obrenovca biće prohodna samo leva saobraćajna traka, uz razdelno ostrvo. Vozila sa linija 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88, 37N, 51N, 56N i E2 će u smeru od Požeške ulice do Beogradskog sajma saobraćati trasom: Požeška – Bulevar vojvode Mišića – petlja „Careva ćuprija“ – Bulevar vojvode Mišića i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

»»» Tokom izvođenja radova na izgradnji petlje „Petlovo brdo“ doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi po fazama, a faza 1 će biti od 26. do 29. septembra 2020: zatvaranje lokalnog puta Rakovica – Železnik (Kružni put Kijevo) u visini raskrsnice sa državnim putem Ib reda br. 22 (Ibarski put) zbog montaže skele za izgradnju objekta. Tokom izvođenja radova vozila javnog prevoza će saobraćati ulicama:

  • linija 54 – u smeru ka Rakovici: Avalska, ulazna rampa na državni put Ib reda br. 22 – smer ka Lazarevcu, državni put Ib reda br. 22 – smer ka Lazarevcu, Petlja „Orlovača“, državni put Ib reda br. 22 – smer ka Beogradu, silazna rampa na lokalni put Rakovica – Železnik (Kružni put Kijevo), Kružni put Kijevo i dalje redovno;
  • linija 54 – u smeru ka Železniku: Miška Kranjca, Pilota Mihaila Petrovića, državni put Ib reda br. 22 – smer ka Lazarevcu, silazna rampa na lokalni put Rakovica – Železnik (ulica Avalska), lokalni put Rakovica – Železnik (ulica Avalska) i dalje redovno;
  • linija br. 521 – u smeru ka Železniku: redovno;
  • linija br. 521 – u smeru ka Vidikovcu: Avalska, ulazna rampa na državni put Ib reda br. 22 – smer ka Lazarevcu, državni put Ib reda br. 22 – smer ka Lazarevcu, Petlja „Orlovača“, državni put Ib reda br. 22 – smer ka Beogradu i dalje redovno.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Dečanske ulice, koje obavlja JKP „Beograd put“ za saobraćaj će biti zatvorena jedna saobraćajna traka i trotoar od Makedonske do Terazijskog tunela, od 26. septembra u 7.00 do 28. septembra 2020. u 6.00, i u periodu od 22.00 do 6.00, 28/29. septembra; 29/30. septembra; 30. septembra/1. oktobra i 1/2. oktobra 2020. godine.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju ulice Grge Adrijanovića 3. deo koje izvodi JKP „Beograd put“ onemogućen je saobraćaj na deoci ulice ispred broja 12 do 9. oktobra 2020. godine.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Hopovske ulice koje izvodi JKP „Beograd put“ onemogućen je saobraćaj na deoci od ulice Bratstva i jedinstva do Ulice Drinske divizije do 11. oktobra 2020. godine.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Bulevara Nikole Tesle koje izvodi JKP „Beograd put“ do 4. oktobra 2020. za saobraćaj će biti zatvorene kolovozne trake i to:

  • u smeru od Bulevara Mihajla Pupina ka ul. Ušće do 27. septembra;
  • u smeru od ul. Ušće ka Bulevaru Mihajla Pupina od 30. septembra do 4. oktobra 2020.

Vikend u Beogradu – vesti

»»» Događaje u Beogradu i online programe najavili smo na OVOM LINKU. Obratite posebnu pažnju na stotine događaja u okviru (besplatne) manifestacije Dani evropske baštine 2020 u koju su uključena i besplatna razgledanja Beograda ovog vikenda povodom Svetskog dana turizma!

»»» Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 28. septembar, 23. sednicu Skupštine Grada Beograda. Zbog primena epidemioloških mera, sednica će se i ovog puta održati u „Sava centru”

»»» Auto-moto savez (AMSS) upozorio je vozače da s obzirom na promenu vremenskih prilika, kiše i mokre kolovoze, voze opreznije.

»»» Sistem daljinskog grejanja Beograda u potpunosti je spreman za predstojeću grejnu sezonu, što znači da će više od 300.000 domaćinstava u prestonici imati stabilno i pouzdano snabdevanje toplotnom energijom tokom čitave grejne sezone, navedeno je u saopštenju „Beogradskih elektrana“. Kao i svake godine, funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće 1. oktobra.

»»» U Beogradu je jutros u 5.13 u saobraćajnom udesu u Ulici Palmira Toljatija stradao pešak, muškarac star 70 godina, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

»»» Proslavljeni srpski režiser Goran Paskaljević preminuo je u juče u Parizu, u 74. godini, javlja RTS.

Vremenska prognoza za 26. i 27. septembar 2020.

U subotu vetar slab i umeren, u višim planinskim predelima jak, ujutro i pre podne južni i jugozapadni, posle podne u skretanju na zapadni i severozapadni. Ujutru temperatura od 15 do 20, a najviša dnevna biće od 19 do 23 stepena.

U nedelju promenljivo oblačno i hladno, mestimično slaba kiša. Padavine u slabljenju u odnosu na subotu. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 14, najviša od 17 do 21 stepen.

Hladnije vreme sa povremenom kišom zadržaće se, kako je najavljeno, do kraja septembra. Toplije vreme i više sunca čekaju nas početkom oktobra.

Vremenska prognoza - 26. i 27. septembar 2020
Izvor: RHMZ

Sahrane i kremacije u Beogradu

Na OVOM LINKU možete videti sve zakazane sahrane i kremacije u Beogradu.

Van Beograda

»»» Na OVOM LINKU možete da pogledate u koje zemlje može da se putuje a u koje ne…

Ako želite da provedete vikend van Beograda, zbog lošijeg vremena, preporučujemo kraće vožnje do Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Vršca ili još kraće – do Avale i Kosmaja, a od koristi će biti i ovo:

https://youtu.be/FqPZqmgBuy8

https://youtu.be/t155rlL5tRI

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.