Naslovna » Izlasci » Film » Zatvaranje prve sezone Drive In bioskopa: Retro filmska nedelja
Zatvaranje prve sezone Drive In bioskopa: Retro filmska nedelja - Pozovi M radi ubistva
Zatvaranje prve sezone Drive In bioskopa: Retro filmska nedelja - Pozovi M radi ubistva

Zatvaranje prve sezone Drive In bioskopa: Retro filmska nedelja

Zatvaranje prve sezone Drive In bioskopa na parkingu Ade Ciganlije biće upriličeno besplatnim projekcijama od četvrtka do nedelje.

Retro filmsku nedelju“ činiće filmovi Hičkoka i Felinija, Zeka Rodžer i drama sa Rajanom Gozlingom.

Posle tri meseca sjaja pod nebeskim zvezdama, prvi Drive in bioskop na Adi završava sezonu pretposlednje septembarske nedelje, dok je početak naredne sezone planiran za proleće.

Da doživljaj bude potpun, tokom „Retro filmske nedelje“ u bioskopu na otvorenom biće parkiran retro automobil u duhu vremena – vintage buba, pored koje će posetioci moći da se fotkaju, dok će najkreativniji putem svojih društvenih mreža Kombank dvorane moći da osvoje lepe nagrade.

Sa filmskim vremeplovom počinje se u četvrtak, 24. septembra od 21.00, kada će ljubitelji Alfreda Hičkoka moći da pogledaju čuveni triler iz 1954. godine „Pozovi M radi ubistva“ sa glumačkom divom Grejs Keli i famoznim Rejem Milandom u glavnim ulogama.

Grejs Keli dobitnica Oskara i glumačka diva koja je plenila svojim šarmom i Miland, inače dobitnik jednog Oskara i slovi za jednu od tadašnjih Paramauntovih „naisplativijih i najdugoročnijih zvezda“, našli su se zajedno u ostvarenju koje je nominovano za BAFTA filmsku nagradu, a dobitnik je i pet drugih filmskih priznanja.

Ovu filmsku nedelju svakako će obeležiti i filmski hit iz 60-ih godina, komedija sa elementima drame „Sladak život“ (u originalu La dolce vita), italijanskog reditelja Federika Felinija, koja će biti prikazana u petak, 25. septembra od 21.00.

Publika će imati priliku da dan posle toga, u subotu, 26. septembra (21.00) zaviri u 80-te uz filmski lik koji je obeležio tu epohu. U pitanju je Zeka Rodžer i čuvena animacija – avantura „Ko je smestio Zeki Rodžeru„. U pitanju je jedna od najboljih animacija tog doba, svojevrsno otkriće, koja je osvojila čak tri Oskara i imala 21 filmsku nagradu i isto toliko nominacija.

Kraj „Retro filmske nedelje“ i ujedno zatvaranje Drive in bioskopa biće u znaku 21. veka. uz romantičnu dramu „Beležnica“ reditelja Nika Kasavetesa, koja govori o ljubavi između siromašnog mladića i bogate mlade žene, a jedino što ih može poremetiti u njihovoj ljubavi jeste socijalna razlika.

Film je ostao upamćen po sjajnim ulogama prelepe Rejčel Mek Adams i šarmantnog Rajana Gozlinga.

Još jednom podsećamo, sve projekcije su besplatne. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.