Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Izložbe » 58. Oktobarski salon – Beogradsko bijenale 2021: Sanjari
58. Oktobarski salon - Beogradsko bijenale 2021: Sanjari
58. Oktobarski salon - Beogradsko bijenale 2021: Sanjari

58. Oktobarski salon – Beogradsko bijenale 2021: Sanjari

Kulturni centar Beograda objavio je novi datum otvaranja manifestacije 58. Oktobarski salon – Beogradsko bijenale kao i izložbene prostore.

Kao što je nedavno bilo objavljeno, na preporuku Grada Beograda i odlukom Sekterarijata za kulturu, a usled aktuelne pandemije, otežanog planiranja i realizacije međunarodnih događaja, manifestacija 58. Oktobarski salon odložena je za 2021. godinu.

Posle ispitivanja mogućnosti korišćenja određenih izložbenih prostora, a u dogovoru sa kustosima, vodeći računa i o drugim sličnim događajima koji su već odloženi za drugu polovinu 2021. godine, objavljeno je da će 58. Oktobarski salon biti realizovan od 4. juna do 22. avgusta 2021.

Izložba će biti postavljena u Muzeju Jugoslavije, galerijama i bioskopu Kulturnog centra Beograda i javnim prostorima u gradu. Modifikovan kustoski koncept podrazumevaće i veći broj umetničkih intervencija u javnom prostoru u odnosu na prvobitni. Revidirana lista umetnika biće objavljena do kraja godine.

Kulturni centar Beograda planira da tokom trajanja Salona budu uključeni i različiti predstavnici lokalne savremene umetničke scene.

Podsećamo da je Oktobarski salon likovnih i primenjenih umetnosti Srbije osnovao 1960. godine Narodni odbor grada Beograda i otvaran je godinama 20. oktobra u čast Dana oslobođenja Beograda, i između ostalog „trebalo da doprinese umetničkom vaspitanju naših ljudi i umnogome stimulira stvaranje samih umetnika“. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.