Naslovna » BG servis » Beogradske vesti, 5. oktobar 2020.
Beogradske vesti, 5. oktobar 2020. (foto: Nemanja Nikolić)
Beogradske vesti, 5. oktobar 2020. (foto: Nemanja Nikolić)

Beogradske vesti, 5. oktobar 2020.

Beogradske vesti i servisne informacije za ponedeljak, 5. oktobar 2020. Petooktobarska dvadesetogodišnjica… Danas oko 28 °C, ali uveče kiša.

Bez struje i bez vode

Na OVOM LINKU smo objavili sva isključenja struje i vode u Beogradu u ponedeljak, 5. oktobra 2020.

Izmene u saobraćaju

OVDE smo objavili sve aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza tokom oktobra 2020.

Beogradske vesti, 5. oktobar 2020.

»»» Studenti koji traže niže cene školarina su radikalizovali protest postavljajući šatore ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici u Beogradu. Blokirana je jedna traka Nemanjine ulice u smeru ka Slaviji.

»»» Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je saopštilo da im se Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu obratio sa molbom da im se produži rok za donošenje statuta fakulteta i upućivanja Statuta Univerzitetu na davanje saglasnosti. Podseća se da je Statut trebalo da bude donet do 2. oktobra.

»»» Gradske vlasti najavile su da će izgradnja beogradskog metroa početi u decembru 2021. godine i da je zatvorena finansijska konstrukcija za tu investiciju. Projekat je vredan četiri milijarde evra. Prva linija košta 1,8 milijardi evra, a druga 2,2 milijarde evra, objavio je Beoinfo.

»»» Na današnji dan pre 20 godina odigrale su se masovne demonstracije u Beogradu kojima okončana vladavina Slobodana Miloševića.

»»» Više od pet godina nakon što je počeo postupak za ubistvo novinara i vlasnika listova „Dnevni telegraf“ i „Evropljanin“, suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije vratilo se na početak. Danas, 5. oktobra, počinje ponovljeni prvostepeni postupak pred većem Specijalnog suda.

»»» Predsednik Aleksandar Vučić će u ponedeljak, nakon sastanka Predsedništva SNS saopštiti ime mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

»»» Po izveštaju Hitne pomoći tokom protekle noći na području Beograda dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima je pet osoba lakše povređeno, kao i teže povrede nožem dvojice muškaraca.

»»» Pojačali smo kontrolu poštovanja epidemioloških mera u Beogradu, ali moramo da naučimo da živimo sa koronom i poštujemo mere kako ne bismo došli u situaciju da zatvaramo objekte, smanjujemo privrednu aktivnost i uvodimo dodatne strože mere, izjavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević za TV Prva.

»»» Izdavačka kuća Laguna iz Beograda sa svojim lancem knjižara Delfi imaće svoj Sajam knjiga od 15. oktobra do 1. novembra po celoj Srbiji na svim prodajnim mestima, ali i putem interneta.

»»» Ugovor za uspostavljanje i obezbeđenje funkcionisanja Sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu u Beogradu produžen je zbog epidemiološke situacije izazvane epidemijom zarazne bolesti COVID-19, do 31. decembra 2020.

»»» Isplata penzija za septembar za najveći broj penzionera počeće 10. oktobra. Više na OVOM LINKU.

»»» Događaji u Beogradu i online kulturno-zabavni sadržaji do 7. oktobra 2020. – kliknite na OVAJ LINK.

Vremenska prognoza

U Beogradu jutro pretežno vedro, u toku dana promenljivo oblačno i toplo, posle podne, uveče i noću sa kratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni, vetar. Jutarnja temperatura će biti oko 18 °C, dok će se najviša dnevna kretati oko 28 °C.

Ukoliko putujete van Beograda…

https://youtu.be/WtesBm5Zgvw

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.