Naslovna » Izlasci » Sajmovi » EduFair 2020: Virtuelni sajam obrazovanja
EduFair 2020: Virtuelni sajam obrazovanja
EduFair 2020: Virtuelni sajam obrazovanja

EduFair 2020: Virtuelni sajam obrazovanja

Uz nekoliko klikova, iz bilo kog kraja Srbije, moći će da se „učestvuje“ u online manifestaciji EduFair 2020, zbog okolnosti izazvanih pandemijom korone.

EduFair, tradicionalno najveći sajam obrazovanja u Beogradu, već skoro 20 godina posetiocima nudi mogućnost da se iz prve ruke informišu o trendovima na polju obrazovanja, ali i konsultuju o mogućnostima sa predstavnicima nekih od najuglednijih obrazovnih institucija iz Srbije i inostranstva.

Ove godine, organizator EduFair-a u Beogradu, Integraledu, rešio je da sajam obrazovanja za korisnike učini bezbednim, ali i pristupačnijim, tako da 15. oktobra neće biti važno gde se nalazite – uz nekoliko klikova, od 14.00 do 20.00, moći ćete da pristupite prvom Virtual EduFair-u u Srbiji na portalu edufair.rs.DuB - vinjeta: Online program

Virtual EduFair će okupiti predstavnike više od 25 univerziteta i srednjih škola iz Velike Britanije, Austrije, Mađarske, Italije, Grčke, Švajcarske, Španije, Nemačke i Kanade. Posetioci će iz prve ruke moći da se informišu i o stipendijama za osnovne i srednje škole iz inostranstva. Takođe, oni koji imaju dileme o svom daljem akademskom razvoju, Virtual EduFair mogu da iskoriste da zakažu test profesionalne orijentacije MyFutureChoice, zvanično najbolji test ove vrste u Velikoj Britaniji.

– Posle uspešno održanog Virtuelnog EduFair-a u Bugarskoj radujemo se EduFair-u u Srbiji, jer će to biti veliki online događaj. Ne radi se o jednostavnim prezentacijama na internetu ili zoom sastancima, reč je zaista o pravom sajmu – objašnjava Veselina Todorova, savetnica za obrazovanje ispred Integraledu mreže.

– Za sve koristimo jednu od vodećih američkih online platformi za virtualne sajmove, koja posetiocima daje sve mogućnosti koje imaju i na pravom sajmu na koji bi fizički došli, čak su neke stvari i olakšane. Isto kao na sajmu, moći će da posete 25 online štandova, uglednih internata, srednjih škola i univerziteta iz inostranstva, iz više od 10 različitih zemalja, i da se o svemu direktno informišu od predstavnika ovih obrazovnih institucija. Pogodnost je što će to moći da urade vozeći se autobusom, ili u kafiću, ne moraju fizički da dolaze, što je posebno velika pogodnost za posetioce koji ne žive u Beogradu. Takođe, dok na sajmu morate fizički da posetite svaki štand koji vas zanima, ovde možete da se raspitujete o istim stvarima kod različitih institucija, kao i u svakom chatu, možete da vodite paralelno nekoliko razgovora. Ne morate da čuvate prospekte, ni flajere i ne morate da zapisujete jer vam cela konverzacija ostaje sačuvana u chat-u, a sve materijale dobijate online – kaže Todorova.

Traženje idealne obrazovne institucije, naročito za školovanje u inostranstvu je ozbiljan posao. Uz izuzetak nekoliko najprestižnijih institucija, o većini ne znamo mnogo, a moramo da znamo sve kako bismo odabrali onu koja najviše odgovara našim potrebama.

Upravo zbog toga je direktan razgovor sa predstavnicima obrazovnih institucija na uglednim sajmovima obrazovanja tako važan, jer ne samo što pruža jasan uvid u stvari koje nas zanimaju, već i ubrzava mukotrpan proces biranja.

Ovo je prvi put da se u Srbiji odvija jedan događaj u vezi sa obrazovanjem koji ima ovakve mogućnosti i činjenica je da donosi brojne novitete na polju savetovanja u vezi sa obrazovanjem. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.