Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – novembar 2020.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: cukugede / Shutterstock); kupljena fotografija
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: cukugede / Shutterstock)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – novembar 2020.

Tokom radova na održavanju ulica kao i zbog drugih razloga tokom novembra 2020. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Ukida se skretanje levo iz Dragoslava Srejovića prema Pančevačkom mostu…

Od nedelje, 29. 11. 2020. godine uspostavlja se novi režim saobraćaja na raskrsnici ulica Dragoslava Srejovića i Pančevačkog mosta. Novim režimom saobraćaja biće zabranjeno levo skretanje na Pančevački most, na prilazu raskrsnici iz ulice Dragoslava Srejovića. Zbog toga će doći i do korekcije rada svetlosne signalizacije na pomenutoj raskrsnici i preraspodele zelenog vremena u korist saobraćajnih tokova koji dolaze sa Pančevačkog mosta. Na ovaj način očekuje se poboljšanje protočnosti saobraćaja i smanjenje saobraćajnih gužvi za vozila koja dolaze sa Pančevačkog mosta.

Preporuka vozačima je da usled uspostavljenog novog režima saobraćaja, koriste kružni tok Bogoslovija za uključenje na Pančevački most ili uključenje preko petlje iz Bulevara despota Stefana.

Nemanjina…

Zbog isključenje napona u tramvajskoj kontaktnoj mreži u zoni raskrsnice ulica Nemanjina i Resavska, u subotu, 28. 11. 2020, i nedelju, 29.11.2020, od 7.00 do 22.00 doći će do promena u radu linija javnog prevoza i to:

  • ukidaju se tramvajske linije br. 7 i 9;
  • pojačavaju se tramvajske linije br. 6, 11L i 14;
  • tramvajska linija br.12L saobraća na relaciji Banovo brdo – Pristanište (preko Mosta na Adi i Starog savskog mosta).
  • uspostavlja se privremena tramvajska linija 14L (Omladinski stadion – Banjica);
  • uspostavlja se privremena autobuska linija 7A (Trg Slavija – Blok 20).

Trasa linije 7A:

  • U smeru ka Bloku 20: TRG SLAVIJA, Nemanjina, Savski trg, Karađorđeva, Zemunski put, Vladimira Popovića, BLOK 20;
  • U smeru ka Trgu Slavija: BLOK 20, Vladimira Popovića, Interna saobraćajnica pored hotela Hyatt Regency, Milentija Popovića, Bulevar Mihajla Pupina, Sajmište, Zemunski put, Karađorđeva, Savski trg, Nemanjina, TRG SLAVIJA.

Kursulina…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambenog-poslovnog objekta, kao i priključivanja predmetnog objekta na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, za saobraćaj će biti zatvorena Kursulina, na deonici od Njegoševe do Krunske, od 24. do 29. 11. 2020.

Bulevar vojvode Bojovića…

Tokom radova na montaži krana doći će do izmene u režimu saobraćaja i zatvaranja jedne kolovozne trake za saobraćaj u Bulevaru vojvode Bojovića, dok će se drugom trakom saobraćaj izvoditi naizmenično. Radovi pod saobraćajem se obavljaju na deonici Bulevara vojvode Bojovića u zoni prilaska raskrsnici sa Dunavskom ulicom, od 28. do 30. 11. 2020.

Tetovska…

Tokom radova na izgradnji jednostrano uzidanog stambenog objekta u Tetovskoj ulici ispred broja 3, za saobraćaj će biti zatvorena Tetovska ulica svakog utorka i petka, od 20. 11. do 31. 12. 2020.

Justina Popovića…

Tokom radova na redovnom održavanju ulica koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Justina Popovića, na deonici od Ljiljane Krstić do Gligorija Božovića, od 25. 11. 2020. do 16. 12. 2020.

Batajnički drum…

Tokom nastavka radova na izgradnji nedostajuće infrastrukture, koje za potrebe opremanja kovid bolnice izvodi „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P.“ za saobraćaj će biti i dalje zatvoren Batajnički drum, na deonici od ulice Batajnički drum 10. deo do ulice Batajnički drum 16. deo, do 2. 12. 2020. godine.

Minibus ekspres linija A1…

Od utorka, 24. novembra, privremeno se obustavlja minibus ekspres linija A1 koja saobraća od Trg Slavija do Aerodroma „Nikola Tesla“. Odluka je doneta usled pogoršanja epidemiološke situacije i malog broja letova sa beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“, kao i malog broja putnika koji koriste uslugu prevoza minibus ekspres linije A1.

Sa poboljšanjem epidemiološke situacije, razmotriće se uslovi za ponovno uspostavljanje rada linije, o čemu će građani biti blagovremeno informisani, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Braće Kovač…

Tokom izvođenja radova na betoniranju i izgradnji slobodnostojećeg stambenog objekta u Ulici Braće Kovač 30, doći će do zatvaranja ulice Braće Kovač svakog utorka i četvrtka, od 24. 11. 2020. do 14. 1. 2021.

Južni bulevar…

Usled radova na izgradnji distributivnog toplovoda, koje izvodi JKP „Beogradske Elektrane“, doći će do izmena u režimu saobraćaja u ulici Južni bulevar u zoni raskrsnice sa ulicom Mihajla Gavrilovića. Radovi će se obavljati pod saobraćajem od 21. do 30. novembra 2020, po fazama.

Noćni prevoz u Beogradu…

Od noći između 18. i 19. novembra privremeno se obustavljaju 24 noćne linije. Više na OVOM LINKU.

Sanje Živanović…

Tokom radova na izgradnji sekundarne fekalne kanalizacije, koje izvodi Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. za saobraćaj će biti zatvorena ulica Sanje Živanović, na deonici od Driničke do Temišvarske ulice, od 19. novembra 2020. do 28. decembra 2020, po fazama:

  • Faza 1: od 19. 11. do 2. 12. 2020. na deonici od Driničke ulice do Driničke – sporedni deo;
  • Faza 2: od 3. do 8. 12. 2020. u zoni raskrsnice sa Driničkom ulicom;
  • Faza 3: od 9. do 28. 12. 2020. na deonici od Driničke ulice do Temišvarske ulice.

Jurija Gagarina, Antifašističke borbe i Marka Hristića…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulicama Jurija Gagarina, Antifašističke borbe i Marka Hristića, od 18. novembra do 13. decembra 2020. doći će do promena u radu pojedinih linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

FAZA 1 – zatvara se ceo smer Jurija Gagarina na delu od silazne rampe sa Mosta na Adi do Marka Hristića (polovina raskrsnice sa Antifašističke borbe će biti u funkciji), Antifašističke borbe, smer od Jurija Gagarina do Bulevara Milutina Milankovića i krajnje dve desne saobraćajne trake u smeru od Bulevara Milutina Milankovića do Jurija Gagarina, kao i Ulica Marka Hristića, smer od Jurija Gagarina do Bulevara Crvene armije, i to od sutra do 22. novembra. Kolovozna traka Jurija Gagarina u smeru ka Mostu na Adi će se u visini zone radova koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja, dok će preostali delovi kolovoza Antifašističke borbe i Marka Hristića biti jednosmerni.

FAZA 2 – od 23. novembra do 13. decembra zatvara se ceo smer Jurija Gagarina na delu od silazne rampe sa Mosta na Adi do Marka Hristića (polovina raskrsnice sa Antifašističke borbe će biti u funkciji) i Antifašističke borbe, smer od Jurija Gagarina do Bulevara Milutina Milankovića i krajnje dve desne saobraćajne trake u smeru od Bulevara Milutina Milankovića do Jurija Gagarina. Kolovozna traka Jurija Gagarina u smeru ka Mostu na Adi će se u visini zone radova koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja, dok će preostali delovi kolovoza Antifašističke borbe biti jednosmerni.

Tokom izvođenja radova u obe faze, tramvajski saobraćaj će funkcionisati nesmetano, dok će vozila sa autobuskih linija JGS-a saobraćati delom izmenjeno. Vozila na linija 85 u smeru ka Borči saobraćaće sledećom trasom: Most na Adi – Jurija Gagarina – Bulevar Milutina Milankovića – Bulevar Crvene armije – Đorđa Stanojevića i dalje redovno, a u smeru ka Banovom brdu redovnom trasom. Autobusi na liniji 89 u smeru ka Bloku 72 kretaće se sledećom trasom: Most na Adi – Jurija Gagarina – Bulevar Milutina Milankovića – Bulevar Crvene armije – Marka Hristića – Jurija Gagarina i dalje redovno, a u smeru ka Vidikovcu redovnom trasom. Vozila na liniji 94 u smeru ka Resniku idu redovnom trasom, a u smeru ka Bloku 45 sledećom trasom: Most na Adi – Jurija Gagarina – Bulevar Milutina Milankovića i dalje redovno. Vozila sa linija 95, E1 i E6 u smeru ka Borči kreću se trasom: Jurija Gagarina – Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića i dalje redovno, a u smeru ka Bloku 45 trasom: Bulevar Milutina Milankovića – Bulevar Crvene armije – Marka Hristića – Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom.

Autobusi na liniji 601N u smeru ka Dobanovcima kretaće se trasom: Vladimira Popovića – Bulevar Milutina Milankovića – Bulevar Crvene armije – Đorđa Stanojevića i dalje redovno, a u smeru ka Trgu Slavija redovnom trasom, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Surčinski put, Semberijska i Tamiška…

Tokom trajanja radova na rekonstrukciji i izgradnji sekundarne vodovodne mreže naselje Ledine, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, od 21. 11. 2020. do 23. 1. 2021, za saobraćaj će biti zatvorene ulice po fazama.

  • Faza 1: Surčinski put na deonici od ulice Zografske do ulice Aleksandra Vuča, od 21. 11. do 29. 11. 2020.
  • Faza 2: Surčinski put na deonici od ulice Aleksandra Vuča do Sremskokarlovačke, od 30. 11. do 10. 12. 2020.
  • Faza 3: Surčinski put na deonici od ulice Sremskokarlovačke i Vajarske ulice, od 11. 12. 2020. do 19. 12. 2020.
  • Faza 4: Semberijska ulica, na deonici od Vajarske ulice i Obrenovačke , od 20. 12. 2020. do 27. 12. 2020.
  • Faza 5: Semberijska ulica, na deonici od Obrenovačke ulice do Tamiške ulice, od 28. 12. 2020. do 18. 1. 2020.
  • Faza 6: Tamiška ulica, na deonici od ulice Surčinske do Semberijske ulice, od 19. 1. 2020. do 23. 1. 2020.

Venizelosova…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmene režima i zatvaranje saobraćaja u Venizelosovoj od Knez Miletine do Gundulićevog venca, po fazama od 18. 11. 2020. do 15. 2. 2021.

Cara Dušana…

Tokom radova u Cara Dušana doći će i do promena na linijama javnog gradskog prevoza od 16. novembra do 15. decembra 2020. Više na OVOM LINKU.

Save Mrkalja…

Radi izvođenja radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, JP na izgradnji sekundarne kišne kanalizacije u ulicama Save Mrkalja, Milana Toplice i Bratstva i jedinstva i rekonstrukciji sekundarne vodovodne mreže u ulicama Save Mrkalja i Milana Toplice, u periodu od 10. 11. do 31. 12. 2020. godine za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Save Mrkalja od Ulice Milana Toplice do Koste Manojlovića.

Novogradska…

Tokom radova koje izvodi Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, J.P. na izgradnji sekundarne kišne fekalne kanaliazcije biće zatvorena Novogradska ulica, na deonici od ulice Teodora Hercla do Garibaldijeve ulice, od 16. 11. do 15. 12. 2020. godine.

Milovana Milovanovića…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Ulice Milovana Milovanovića koje za potrebe grada Beograda sprovodi Sekretarijat za investicije od 14. 11. 2020. do 17. 1. 2021. godine u Ulici Milovana Milovanovića i delovima ulica Gavrila Principa, Admirala Geprata i Balkanske, u postojećoj regulaciji, u skladu sa faktičkim stanjem na terenu, na katastarskoj parceli 810 KO Savski venac i delovima katastarskih parcela 285, 805 i 150 KO Savski venac, dolaziće do izmene režima saobraća i raskopavanja.

Beograd na vodi…

Od 30. oktobra 2020. počinje da se primenjuje nova organizacija linija javnog gradskog prevoza u zoni Savskog trga i Beograda na vodi. Opširnije na OVOM LINKU.

Skraćenje linije 33…

Zbog neplaniranih radova u visini okretnice Kumodraž, vozila sa linije javnog prevoza br. 33 saobraćaju na skraćenoj trasi do okretnice linije br. 25P – Kumodraž (Stepina kuća).

Kostolačka…

Tokom radova na izgradnji sekundarne opšte kanalizacije, koje izvodi „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda J.P.“, za saobraćaj će biti zatvorena Kostolačka ulica, na deonici od ulice Vojvode Stepe do Kačerske ulice, do 25. 12. 2020. godine.

Slanački put…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ doći će do izmena u režimu saobraćaja u Ulici Slanački put, na deonici od Darinke Jevrić do Draginje Adamović, od 9. 11. do 20. 12. 2020. godine.

Laze Dokića…

Tokom radova koje obavlja JKP „Beograd put“, od 16. do 29. 11. 2020. godine za saobraćaj će biti zatvorena ulica Laze Dokića, na deonici od ulici Vojvode Brane do ulice Dimitrija Tucovića.

Rebeke Vest i Živka Davidovića…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmene režima saobraćaja u ulicama Rebeke Vest i Živka Davidovića, po fazama, do 17. 2. 2021. godine.

Mokroluška…

Tokom radova na rekonstrukciji i izgradnji distributivne vodovodne mreže, koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, doći će do izmena u režimu saobraćaja u ulici Mokroluška, od 2. novembra 2020. do 1. marta 2021. godine, po fazama:

  • Faza 1: Izmena režima saobraćaja u Ulici Mokroluška, na raskrsnici sa Ulice Toplice Milana, od 2. do 22. 11. 2020.
  • Faza 2: Izmena režima saobraćaja u Ulici Mokroluška, na deonici od Ulice Crkvenička do prilaznog puta za Gasnu stanicu „Univerzal“, od 23. 11. do 6. 12. 2020.
  • Faza 3: Izmena režima saobraćaja u Ulici Mokroluška, na deonici od prilaznog puta za Gasnu stanicu „Univerzal“ do Ulice Milorada Umljenovića, od 7. do 20. 12. 2020.
  • Faza 4: Zatvaranje saobraćaja u Ulici Mokroluška, na deonici od Ulice Milorada Umljenovića do Ulice Krste Bajića, od 21. 12. 2020. do 17. 1. 2021.
  • Faza 5: Zatvaranje saobraćaja u Ulici Mokroluška, na deonici od Ulice Krste Bajića do ul. Zajcova, od 18. do 31. 1. 2021.
  • Faza 6: Zatvaranje saobraćaja u Ulici Mokroluška, na deonici od Ulice Zajcova do Ulice Rusijanova, od 1. do 14. 2. 2021.
  • Faza 7: Zatvaranje saobraćaja u Ulici Mokroluška, na deonici od Ulice Rusijanova do Ulice Jaše Ignjatovića, od 15. 2. do 1. 3. 2021.

Napomena: Radovi će se izvoditi pod saobraćajem trajanja radova od faze 1 do faze 3, dok će trajanja radova od faze 4 do faze 7 doći do zatvaranja Mokroluške ulice za saobraćaj, na navedenim deonicama po fazama.

Nemanjina…

»»» Do 26. januara 2021, JP „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“ će izvoditi radove na rekonstrukciji i izgradnji trolejbuske kontaktne mreže u Nemanjinoj ulici, na deonici od Trga Slavija do ulice Kneza Miloša, i u Kneza Miloša u zoni raskrsnice sa Nemanjinom.

Novi Beograd…

»»» Do 30. decembra 2020. nastavljaju se radovi na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom koje izvodi Sekretarijat za saobraćaj. U ovom periodu radovi će se izvoditi na sledećim ulicama i raskrsnicama ulica na Novom Beogradu:

  • Bulevar umetnosti – ulaz u blok 29 (K225);
  • Bulevar Zorana Đinđića – Bulevar umetnosti (K214);
  • Bulevar umetnosti – Blok 30 Novi Merkator (K226);
  • Bulevar Zorana Đinđića – pešački prelaz 2 (K215);
  • Bulevar Zorana Đinđića – pešački prelaz 1 (K216);
  • Bulevar Zorana Đinđića – Španskih boraca (K217);
  • Španskih boraca – blok 25 i 29 (K222);
  • Španskih boraca – blok 26 i 30 (K223);
  • Španskih boraca – blok 26 i 30 (K224);
  • Antifašističke borbe – blok 25 i 22 (K219);
  • Bulevar Zorana Đinđića – Antifašističke borbe (K218);
  • Antifašističke borbe – blok 26 i 21 (K220);
  • Antifašističke borbe – blok 26 i 21 (K221).

Uroševačka…

»»» Tokom radova na izgradnji sekundarne fekalne i atmosferske kanalizacione mreže, koju izvodi Grad Beograd za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, do 30. novembra 2020. za saobraćaj će biti zatvorena ulica Uroševačka, na deonici od ulice Slavka Miljkovića do ulice Dragoslava Petrovića.

Prvomajska…

Nastavak radova i izmena u režimu saobraćaja u Prvomajskoj, na deonici od Železničke do Gornjogradske (II deo), po fazama, na teritoriji opštine Zemun, obavlja se do 10. januara 2021.

Živka Karabiberovića…

Tokom izvođenja radova na betoniranju i izgradnje ugaonog dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, doći će do izmene u režimu saobraćaja i zatvaranja za saobraćaj ulice Živka Karabiberovića, na deonici od ulice Đevđelijske do ulice Bulevar kralja Aleksandra, utorkom i petkom, do 31. 12. 2020.

Radovi u toku

Velizara Kosanovića…

»»» Tokom radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Velizara Kosanovića, na deonici od ulice Mis Irbijeve do ulice Paje Jovanovića, do 4. decembra 2020.

Završeni radovi

Cara Dušana…

Tokom radova na Zelenom bulevaru koje obavlja Sekretarijat za investicije, u sredu, 4. 11. 2020, za saobraćaj će biti zatvorena raskrsnica Ulice Cara Dušana i Dobračine.

Tokom nastavka radova od 6. do 12. 11. 2020, Ulica Cara Dušana od ulice Francuske do ulice Kapetan Mišine funkcionisaće u izmenjenom režimu saobraćaja, dok će deonica od Kapetan Mišine do ulice Tadeuša Košćuška biti zatvorena za saobraćaj.

Batajnički drum…

Do 25. novembra, zbog radova su izmenjene trase linija na Batajničkom drumu. Više pročitajte OVDE.

Nedeljka Gvozdenovića…

»»» Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Nedeljka Gvozdenovića, na deonici od ulice Dušana Vukasovića do ulice Srđana Aleksića, do 23. 11. 2020.

Pančevački most…

Na Pančevačkom mostu, u smeru Beograd-Pančevo, 22. novembra 2020. od 6.00 do 18.00, biće obavljani radovi na popravci dilatacionih spojnica. Saobraćaj će se odvijati desnom slobodnom saobraćajnom trakom, saopštilo je JP „Putevi Srbije“.

Cetinjska…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, došlo je do izmene u režimu saobraćaja u ulici Cetinjskoj, na deonici od Bulevar Despota Stefana do ulice Džordža Vašingtona, do 20. 11. 2020. godine.

Dalmatinska…

»»» U okviru radova koje JKP „Beograd-put“ izvodi na redovnom održavanju, za saobraćaj će biti zatvorena Dalmatinska ulica na deonici od ulice Laze Dokića do Ruzveltove: od 1. do 18. novembra 2020. godine biće zatvoren kolovoz i desni trotoar (u smeru kretanja vozila).

Bulevar kralja Aleksandra…

»»» Tokom radova koje GSP „Beograd“ izvodi na popravci dela fiderskog kablovskog voda za tramvajsku kontaktnu mrežu, došlo je do izmene režima saobraćaja u Bulevaru kralja Aleksandra, na deonici od ulice Luneta Milovanovića do Livanjske, do 15. novembra 2020.

Gavrila Principa…

Zbog radova na sanaciji kvara u Ulici Gavrila Principa u visini kućnog broja 31, u subotu 14. 11. 2020. od 8.00 do 17.00, vozila sa linija javnog prevoza br. 52, 53 i 56 će saobraćati na skraćenoj trasi do privremenog terminusa u Ulici Admirala Geprata.

Bulevar Nikole Tesle…

Tokom pokazne vežbe koju izvodi MUP, Uprava saobraćajne policije za grad Beograd, za saobraćaj će biti zatvoren Bulevar Nikole Tesle, na deonici od Trešnjinog cveta do Bulevara Mihajla Pupina, od 16. do 19. 11. 2020. u sledećim intervalima:

  • 16. 11. 2020. od 12.00 do 15.00 i od 16.00 do 19.00;
  • 17. 11. 2020. od 15.30 do 18.30;
  • 18. 11. 2020. od 15.30 do 19.00;
  • 19. 11. 2020. od 15.00 do 19.00.

Pionirska i raskrsnica Kralja Petra i Uzun Mirkove…

Tokom snimanja reklamnog spota 11. 11. 2020, biće povremeno obustavljan saobraćaj u Pionirskoj ulici i na raskrsnici ul. Kralja Petra i Uzun Mirkove.

Kraljice Natalije…

Za dane vikenda, usled istovara opreme obezbeđene za Ginekološko akušersku kliniku „Narodni front“, doći će do izmene u režimu saobraćaja i zatvaranja Ulica Kraljice Natalije, na deonici od Balkanske do Dobrinjske ulice:

  • 31. 10. / 1. 11. 2020. od 21.00 do 7.00
  • 1. 11. / 2. 11. 2020. od 21.00 do 6.00

Triše Kaclerovića…

Tokom radova koje izvodi ODS „EPS Distribucija“d.o.o. na rekonstrukciji i uklapanju visokonaponske mreže, izmenjen je režim saobraćaja u ulicama Triše Kaclerovića, Tabanovačkoj, Ranka Tajsića i Kapetana Miodraga Miletića, po fazama, do 10. 11. 2020. godine.

Kneza Miloša…

Tokom isključenja napona u trolejbuskoj kontaktnoj mreži u zoni raskrsnice ulica Kneza Miloša i Nemanjine, u funkciji postavljanja nove trolejbuske kontaktne mreže, 11. novembra 2020. od 7.00 do 22.00 će doći do promena u radu trolejbuskih linija.

Do izmena će doći na trolejbuskim linijama 40 i 41, koje se ukidaju, dok se trolejbuska linija 28 pojačava i uspostavlja se privremena autobuska linija 41A (Studentski trg – Banjica 2).

Glavna i Avijatičarski trg…

Tokom snimanja filma „Mali Budo 2“, za saobraćaj će dana 8. 11. 2020, od 8.00 do 11.00, privremeno biti zatvorena Ulica Avijatičarski trg, na deonici od ulica Stevana Markovića do Ulice Glavne i ulica Glavna od Ulice Avijatičarski trg do Davidovićeve, u navedenom smeru.

Ribnička, Borisavljevićeva, Bože Jankovića i Limska…

Tokom radova koje izvodi ODS „EPS Distribucija“ d.o.o., na rekonstrukciji i uklapanju visokonaponske mreže, izmenjen je režim saobraćaja u ulicama Ribničkoj, Borisavljevićevoj, Bože Jankovića i Limskoj, po fazama, do 7. 11. 2020. godine.

Ustanička…

Tokom radova koje izvodi ODS „EPS Distribucija“ d.o.o., doći će do zauzeća i raskopavanja delova kolovoza i trotoara u Ustaničkoj između ulica Kruševačke i Vidske, po fazama, do 9. novembra 2020. godine.

Pančevački most…

Na Pančevačkom mostu u subotu, 7. novembra tokom dana će biti rađena sanacija spojnica. I u nedelju, 8. novembra od 9.00 do 17.00 saobraćaj će se odvijati levom saobraćajnom trakom, u smeru ka Beogradu, zbog radova u desnoj saobraćajnoj traci u smeru Pančevo-Beograd, saopštili su Putevi Srbije. Na Pančevačkom mostu izvode se radovi na struganju i asfaltiranju oštećenog asfaltnog zastora u sklopu pripremnih radova na sanaciji dilatacionih spojnica.

Dečanska…

Dana 7. 11. 2020. doći će do izmene u režimu saobraćaja u Dečanskoj ulici, na uglu sa Nušićevom ulicom, zbog izvođenja radova privatne firme.

Starine Novaka…

Tokom izvođenja radova na montaži rashladnih uređaja u zoni ispred ispred kompleksa „Central Garden“ za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Starine novaka od Dalmatinske do ulice Knez Danilove u nedelju, 1. novembra 2020. godine.

Zaplanjska…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, došlo je do izmene u režimu saobraćaja u ulici Zaplanjskoj, na deonici između ulice Darvinove i ulice Siva Stena (pored T.C. „Stadion“), do 16. 11. 2020. godine.

Cara Dušana…

»»» Tokom nastavka radova na Zelenom bulevaru, koje izvodi Sekretarijat za investicije, do 5. 11. 2020, ulica Cara Dušana ostaje zatvorena za saobraćaj na deonici od Kapetan Mišine do Tadeuša Košćuška, kao i raskrsnica Cara Dušana – Kralja Petra. Za saobraćaj je otvorena ulica Cara Dušana od Francuske ulice do Kapetan Mišine, osim tramvajskih baštica.

Raskrsnica Kneza Miloša i Nemanjine i Vase Čarapića…

Zbog radova u zoni raskrsnice Kneza Miloša i Nemanjine, kao i u Ulici Vase Čarapića doći će do izmena u radu linija javnog prevoza, od 14. do 15. novembra od 7.00 do 22.00, saopštili su danas iz Sekretarijata za javni prevoz.

Ukidaju se tramvajske linije 7 i 9 i pojačavaju se tramvajske linije 6, 11L i 14. Tramvajska linija 12L saobraćaće na relaciji Banovo brdo – Pristanište, preko Mosta na Adi i Starog savskog mosta.

Uspostavlja se privremena tramvajska linija 14L (Omladinski stadion – Banjica), kao i privremena autobuska linija 7A (Trg Slavija – Blok 20). Trasa linije u smeru ka Bloku 20: Trg Slavija, Nemanjina, Savski trg, Karađorđeva, Zemunski put, Vladimira Popovića, Blok 20. U smeru ka Trgu Slavija: Blok 20, Vladimira Popovića, Interna saobraćajnica pored hotela Hyatt Regency, Milentija Popovića, Bulevar Mihajla Pupina, Sajmište, Zemunski put, Karađorđeva, Savski trg, Nemanjina, Trg Slavija.

Takođe, ukidaju se trolejbuske linije 28, 40 i 41, dok će trolejbuska linija 29 saobraćati na skraćenoj trasi do Trga Slavija i nosi oznaku 29L. Kako se navodi, uspostavlja se privremena autobuska linija 40A (Zvezdara – Banjica), ukida se autobuska linija 22A, dok će autobuska linija 31 saobraćati skraćeno do Trga republike uz oznaku 31L.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.