Naslovna » BG servis » Vikend u Beogradu, 3. i 4. oktobar 2020.
Vikend u Beogradu, 3. i 4. oktobar 2020. (Pasarela / foto: Nemanja Nikolić)
Vikend u Beogradu, 3. i 4. oktobar 2020. (Pasarela / foto: Nemanja Nikolić)

Vikend u Beogradu, 3. i 4. oktobar 2020.

Prvi oktobarski vikend u Beogradu podseća nas na leto! U subotu i nedelju, 3. i 4. oktobra 2020: organizovano pešačenje, sajmovi cveća i pčelarstva…

Dobrovoljno davanje krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Beogradu biće sprovedena u subotu na Voždovcu (Stadion SC, autobus; 13.00-17.00) i u Rakovici (Crkva Svetog Preobraženja Gospodnjeg, autobus; 9.00-14.00), kao i u nedelju na Novom Beogradu (Delta City, autobus; 12.00-16.00).

Sve akcije dobrovoljnog davanja krvi tokom radne nedelje i vikendom u Beogradu i celoj Srbiji objavljujemo na OVOM LINKU.

Bez struje i bez vode

Na OVOM LINKU smo objavili sva isključenja struje i vode u Beogradu u subotu, 3. oktobra, a OVDE su isključenja u nedelju, 4. oktobra.

Vikend u Beogradu – vesti

»»» Događaje u Beogradu i online programe najavili smo na OVOM LINKU. Obratite posebnu pažnju na stotine događaja u okviru (besplatne) manifestacije Dani evropske baštine 2020!

»»» Busplus sistem je i dalje na snazi iako je u septembru istekao desetogodišnji ugovor koji je Grad Beograd imao sa firmom „Apeks solušn“ koja je napravila sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu u prestonici!

„Ugovor za uspostavljanje i obezbeđenje funkcionisanja Sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu u Beogradu produžen je zbog epidemiološke situacije izazvane epidemijom zarazne bolesti kovid 19, do 31. decembra 2020. godine, odnosno do završetka procesa izbora novog partnera u skladu sa zakonom“, saopšteno je danas iz Sekretarijata za javni prevoz.

»»» U Beogradu su se u noći između subote i nedelje dogodila tri saobraćajnih udesa, u kojima je pet osoba teže povređeno, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

»»» Kampanja „Daj pedalu raku“ ove godine je dobila regionalni karakter, jer se vožnji podrške ženama obolelim od raka dojke, koja će biti održana danas u gradovima Srbije priključila i Slovenija. Podizanjem zastave biće dat start za biciklističku vožnju u 29 gradova u Srbiji i Sloveniji, saopštilo je udruženje Ženski centar „Milica“, koje je organizator ove kampanje.

»»» U Beogradu su se u noći između petka i subote desile tri saobraćajne nezgode, ali nije bilo teško povređenih, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

»»» Košarkaši Crvene zvezde poraženi su sinoć od Fenerbahčea u Istanbulu 77:63 (24:20, 18:10, 15:11, 20:22) na startu nove sezone u Evroligi.

Vremenska prognoza za 3. i 4. septembar 2020.

U subotu će biti pretežno sunčano, toplo i vetrovito sa umerenim, u košavskom području i na planinama jakim, a na jugu Banata i olujnim jugoistočnim vetrom. Krajem dana i tokom noći na zapadu i severozapadu naoblačenje, ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura od 10 na jugu Srbije do 20 na jugu Banata, najviša dnevna od 24 do 31 stepeni. Udari vetra mogu dostizati brzinu veću od 17 m/s.

U nedelju promenljivo oblačno, u većini mesta periodima sunčanog vremena, a na severu i zapadu ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom uz manji pad temperature. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, na jugu Banata jak jugoistočni, još ujutro i pre podne sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 12 do 20, najviša od 24 na severu do 30 stepeni na jugoistoku. Za nedelju se predviđa lokalna pojava grmljavina sa ili bez padavina.

Vremenska prognoza - 3. i 4. oktobar 2020
Izvor: RHMZ

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza

»»» Tokom nastavka radova na redovnom održavanju ulice Dečanska, koje obavlja JKP „Beograd put“ za saobraćaj će biti zatvorena jedna saobraćajna traka i trotoar od Terazijskog tunela do Makedonske, od 3. 10. u 7.00 do 5. 10.2020. u 6.00, i od 22.00 do 6.00, 5/6. 10; 6/7. 10; 7/8. 10. i 8/9. 10. 2020.

»»» U ulici Ljube Tadića, do 6. 10. 2020. ODS „EPS Distribucija“ izvodi radove na izgradnji montažno betonske trasnsformatorske stanice MBTS 10/0.4kV.

»»» Tokom izvođenja radova u Ulici Nedeljka Gvozdenovića, na delu od ulica Viktora Novaka i Dušana Vukasovića, izmenjen je rad linija javnog prevoza. Radovi se izvode do 18. oktobra.

Izmenjen je režim rada linija: 70, 72, 74, 75, kao i noćne linije 75N. U smeru ka Bežanijskoj kosi, vozila navedenih linija saobraćaju ulicama Dr Huga Klajna, Ljubinke Bobić, Grčkom, Milana Vujaklije, Nedeljka Gvozdenovića i dalje redovnom trasom. U smeru prema gradu prevoz se obavlja sledećim ulicama: Nedeljka Gvozdenovića, Marka Pola, Grčkom, Viktora Novaka, Dr Huga Klajna i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenim delovima svojih trasa vozila koriste sva postojeća, kao i novouspostavljena stajališta. U smeru ka okretnici „Bežanijska kosa“ uspostavljeno je stajalište u Grčkoj ulici, u zoni raskrsnice sa Ulicom Matije Vukovića. U smeru ka gradu, stajalište je uspostavljeno u Grčkoj ulici, u zoni raskrsnice sa Ulicom Milana Vujaklije. Takođe, stajalište je uspostavljeno u Ulici Viktora Novaka u zoni raskrsnice sa Grčkom ulicom.

»»» Tokom izvođenja radova na montaži čelične konstrukcije pešačko-biciklističkog prelaza kod „Ada mola“, doći će do izmene režima saobraćaja javnog gradskog prevoza od 26. septembra, od 21.00 do 27. septembra, do 5.00 ujutru. Doći će do zatvaranja prilaza Radničkoj ulici iz Paštrovićeve, u oba smera, dok će Radnička biti prohodna u oba smera. Na prilazu iz smera Obrenovca biće prohodna samo leva saobraćajna traka, uz razdelno ostrvo. Vozila sa linija 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88, 37N, 51N, 56N i E2 će u smeru od Požeške ulice do Beogradskog sajma saobraćati trasom: Požeška – Bulevar vojvode Mišića – petlja „Careva ćuprija“ – Bulevar vojvode Mišića i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

»»» Tokom izvođenja radova na izgradnji petlje „Petlovo brdo“ doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

  • U toku druge faze radova doći će do zatvaranja ulazno-izlazne rampe na petlji „Petlovo brdo“ kojom se saobraćaj spušta sa Ibarske magistrale u smeru ka Beogradu na lokalni put Rakovica-Železnik (Kružni put Kijevo) do 4. oktobra. Tokom izvođenja radova, vozila na liniji 521 saobraćaće u smeru ka Železniku redovnom trasom, a u smeru ka Vidikovcu saobraćaće sledećom deonicom: Avalska – ulazna rampa na Ibarsku magistralu u smeru ka Lazarevcu – petlja „Orlovača“ – Ibarska magistrala u smeru ka Beogradu i dalje redovnom trasom.
  • U trećoj fazi doći će do zatvaranja lokalnog puta Rakovica-Železnik (Kružni put Kijevo) u visini raskrsnice sa Ibarskom magistralom, kao i ulazno-izlazne rampe na petlji „Petlovo brdo“ kojom se saobraćaj spušta sa Ibarske magistrale u smeru ka Beogradu na lokalni put Rakovica-Železnik (Kružni put Kijevo) od 5. do 10. oktobra. Radovi će se izvoditi tako što će u toku dana na sat vremena biti zatvoren za saobraćaj lokalni put Rakovica-Železnik (Kružni put Kijevo), pa zatim na sat vremena otvoren i tako naizmenično. Tokom izvođenja radova vozila javnog prevoza na liniji 54 će saobraćati u smeru ka Rakovici sledećom trasom: Avalska – ulazna rampa na Ibarsku magistralu u smeru ka Lazarevcu – Petlja „Orlovača“ – Ibarska magistrala u smeru ka Beogradu – Ulica pilota Mihaila Petrovića – Miška Kranjca i dalje redovnom trasom. U smeru ka Železniku vozila će se kretati trasom: Miška Kranjca – Pilota Mihaila Petrovića – Ibarska magistrala u smeru ka Lazarevcu – silazna rampa na lokalni put Rakovica-Železnik (Avalska ulica) i dalje redovnom trasom.
  • U poslednjoj fazi će se izvoditi radovi na desnoj strani kolovoza u smeru ka Lazarevcu, na delu od skretanja za prodajni objekta METRO do pozicije koja se nalazi ispred ulazno-izlazne rampe na petlji „Petlovo brdo“, kojom se saobraćaj spušta sa Ibarske magistrale u smeru ka Lazarevcu na lokalni put Rakovica-Železnik (Avalska) od 9. do 12. oktobra. Tokom izvođenja radova za saobraćaj ostaje slobodna širina kolovoza Ibarske magistrale od po tri metra u oba smera.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Dečanske ulice, koje obavlja JKP „Beograd put“ za saobraćaj će biti zatvorena jedna saobraćajna traka i trotoar od Makedonske do Terazijskog tunela, od 26. septembra u 7.00 do 28. septembra 2020. u 6.00, i u periodu od 22.00 do 6.00, 28/29. septembra; 29/30. septembra; 30. septembra/1. oktobra i 1/2. oktobra 2020. godine.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju ulice Grge Adrijanovića 3. deo koje izvodi JKP „Beograd put“ onemogućen je saobraćaj na deoci ulice ispred broja 12 do 9. oktobra 2020. godine.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Hopovske ulice koje izvodi JKP „Beograd put“ onemogućen je saobraćaj na deoci od ulice Bratstva i jedinstva do Ulice Drinske divizije do 11. oktobra 2020. godine.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Bulevara Nikole Tesle koje izvodi JKP „Beograd put“ do 4. oktobra 2020. za saobraćaj će biti zatvorene kolovozne trake i to u smeru od ul. Ušće ka Bulevaru Mihajla Pupina do 4. oktobra 2020.

Sahrane i kremacije u Beogradu

Na OVOM LINKU možete videti sve zakazane sahrane i kremacije u Beogradu.

Van Beograda

»»» Na OVOM LINKU možete da pogledate u koje zemlje može da se putuje a u koje ne…

Ako želite da provedete vikend van Beograda možda nije kasno za rafting Tarom, a od koristi će biti i ovo:

https://youtu.be/6Tju9Po5kzw

https://youtu.be/2n99Ei7S2MM

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.