Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » 9. sezona koncerata FMU i Guarnerius nagrađuju: Zvuci violine i harfe
9. sezona koncerata FMU i Guarnerius nagrađuju: Zvuci violine i harfe (foto: Pixabay)
9. sezona koncerata FMU i Guarnerius nagrađuju: Zvuci violine i harfe (foto: Pixabay)

9. sezona koncerata FMU i Guarnerius nagrađuju: Zvuci violine i harfe

U Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije – Guarnerius 27. i 28. novembra 2020. biće održana dva koncerta, a publika će moći da čuje zvuke violine i harfe.

FMU i Guarnerius nagrađuju: Jelena Pejanović i Nikola Todorović

FMU i Guarnerius nagrađuju: Jelena Pejanović i Nikola Todorović

U petak, 27. novembra 2020. od 16.00, nastupiće Jelena Pejanović (violina) i Nikola Todorović (klavir). U Džordža Vašingtona 12 tog popodneva čuće se dela Baha, Betovena, Paganinija i Sarasatea.

Ulaz je slobodan.

Jelena Pejanović svira violinu od svoje šeste godine. U osnovnoj srednjoj muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ bila je đak generacije. Diplomirala je osnovne i master studije na FMU, osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Nastupala je i kao solista i kao član kamernih ansambala, a od 2016. godine nastupa u duu sa pijanistkinjom Anom Stefanović. Član je Beogradskog gudačkog orkestra „Dušan Skovran“, kamernog orkestra Muzikon, Filharmonije mladih Borislav Pašćan i Beogradskih simfoničara.

FMU i Guarnerius nagrađuju: Jana Čubrilović i Jelena Tutić

FMU i Guarnerius nagrađuju: Jana Čubrilović i Jelena Tutić

U subotu, 28. novembra 2020. od 16.00, na još jednom besplatnom koncertu nastupiće harfistkinje Jana Čubrilović i Jelena Tutić.

Program: G. Fore, D. Skarlati, M. Stadler, P. I. Čajkovski – E. A.Valter-Kune, F. List, A. Zabel, P. Hindemit, L. Spor.

Jana Čubrilović završila je osnovne studije na FMU i sad je na master studijama harfe. Osvajala je nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Svirala je sa kamernim orkestrom FMU, ansamblom Metamorfozis i imala solističke koncerte.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Jelena Tutić je student master studija na FMU, na kom je završila i osnovne studije. Dugogodišnji je član Filharmonijskog orkestra gitara „Dušan Trifunović“, sa kojim je nastupala na mnogobrojnim takmičenjima i koncertima. Takođe, osvojila je i nekolicinu nagrada, imala nekoliko zapaženih nastupa u Srbiji.

(danubeogradu.rs)