Naslovna » BG servis » Dan primirja 2020: Radno vreme za praznik
Državni praznici: Dan primirja (foto: Nemanja Nikolić)
Državni praznici: Dan primirja (foto: Nemanja Nikolić)

Dan primirja 2020: Radno vreme za praznik

Državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu biće obeležen u sredu, 11. novembra 2020, a trgovinski i zanatski objekti će uglavnom raditi.

Svi tržni centri u Beogradu imaće redovno radno vreme. Bioskopi u tržnim centrima i drugi bioskopi – radiće i više nego radnim danima – po vikend-šemama.

U sredu, 11. novembra 2020, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugo) moraju da rade, najmanje od 9.00 do 12.00.

Repertoare pozorišta, pregled izložbi, bioskopske repertoare i ostale značajnije događaje u Beogradu, kao i online programe, pogledajte na OVOM LINKU.

Radnje u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni (ali, po običaju, najverovatnije neće biti zatvoreni).

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6.00 do 20.00.

Dežurne prodavnice u vreme državnih i drugih praznika dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti na dan državnog praznika – Dan primirja u Prvom svetskom ratu – mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Mini jesenji raspust važiće i za osnovce i za srednjoškolce od 11. do 15. novembra 2020.

Pogledajte NOVE MERE koje je usvojio Krizni štab 6. novembra 2020.

Pijace u Beogradu – radno vreme

Sve pijace koje se nalaze u sistemu JKP „Gradske pijace“ će 11. novembra, na dan državnog praznika, raditi uobičajeno, od 6.00 do 19.00, u cilju omogućavanja snabdevanja građana zdravim i visokokvalitetnim namirnicama, saopšteno je iz JKP „Gradske pijace“.

Parkiranje u Beogradu

JKP „Parking servis“ obaveštava korisnike svojih usluga da, zbog obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, u sredu, 11. novembra, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. U sredu će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće otvoreni na dan praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Od četvrtka, 12. novembra, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Pošte u Beogradu – radno vreme 11. novembra 2020.

U Beogradu, radiće Glavna pošta u Takovskoj 2, od 7.00 do 21.00.

Od 8.00 do 15.00, dežuraće i pošte u Savskoj 2, u Glavnoj 8 u Zemunu, na Šumadijskom trgu 2A i pošta u ulici Pilota Mihaila Petrovića br. 8-12.

Radiće i pošte u tržnim centrima, od 8.00 do 19.00 pošte u TC „Stadion Shopping Centar“, u TC „Shoppi Retail Park“ u Borči, u „Immo outlet centru“, u TC Novi Merkator, a pošte u TC „Rajićeva Shopping Center“ i u TC „Big fashion“ od 9.00 do 19.00. Pošta u Nehruovoj 68B („Univerexport“), radiće od 8.00 do 20.00.

Dan primirja

Dan kapitulacije Nemačke u Prvom svetskom ratu je državni praznik u Republici Srbiji koji se obeležava 11. novembra. Ovaj datum podseća na dan kada su, 11. novembra 1918. godine u železničkom vagonu u Kompijenu, sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat. (Wikipedia)

(danubeogradu.rs)