Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » FMU i Gvarnerius nagrađuju: Duo N’Rutas
FMU i Gvarnerius nagrađuju: Duo N’Rutas
FMU i Gvarnerius nagrađuju: Duo N’Rutas

FMU i Gvarnerius nagrađuju: Duo N’Rutas

U utorak, 1. decembra 2020. od 16.00, posetioce Gvarnerijusa očekuje koncert dua N’Rutas, sastava čiji su članovi Luka Lopičić i Dušan Grozdanović.

Zbog ograničenog broja mesta rezervacije su obavezne, a u skladu s preporučenim merama Kriznog štaba obavezno je nošenje zaštitnih maski. Informacije i rezervacije: info@guarnerius.rs i 069/3612-038.

Ulaz je besplatan.

Na programu koncerta duo N’Rutas je jedno od najpoznatijih dela umetničke muzike „Planete„, engleskog kompozitora Gustava Holsta, inače doktorski umetnički projekat Luke Lopičića kojim on zaokružuje doktorske umetničke studije iz kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Luka Lopičić (1990), mladi beogradski umetnik – akordeonista, student je završne godine doktorskih studija kamerne muzike na FMU. Master studije je završio na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Doktorske studije upisuje sa svojim kolegama iz trija harmonika „Assahra“, koji postaje prvi ansambl u istoriji FMU koji je sačinjen isključivo od harmonika.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Osvajač je više od trideset priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima od kojih je čak 27 prvih nagrada. Nastupao je kao solista, član kamernih sastava i orkestara u najprestižnijim koncertnim dvoranama u zemlji i inostranstvu.

Muzička svestranost i veština Luke Lopičića prenose se i na njegovo muziciranje u okviru popularnih žanrova, pre svega kroz world music eklektični sastav Maika, popularni beogradski bend Zemlja gruva, ali i brojna pozorišna angažovanja u kontekstu primenjene muzike.

Pijanista Dušan Grozdanović rođen je 1993. godine u Beogradu. Osnovne i master studije završio je na FMU. Za vreme školovanja učestvovao je na brojnim međunarodnim i domaćim takmičenjima. Održao je više solističkih koncerata u Srbiji i u inostranstvu. Član je klavirskog dua „Vuk Božilović i Dušan Grozdanović“.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.