Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „70 godina Evropske konvencije o ljudskim pravima“
Izložba "70 godina Evropske konvencije o ljudskim pravima" (detalj sa plakata)
Izložba "70 godina Evropske konvencije o ljudskim pravima" (detalj sa plakata)

Izložba „70 godina Evropske konvencije o ljudskim pravima“

Otvaranje izložbe „70 godina Evropske konvencije o ljudskim pravima“ biće održano u sredu, 25. novembra 2020. od 9.00 do 10.00.

U Galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca (Studentski trg 5) izložbu će otvoriti Gordana Čomić (ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Republike Srbije), Tobias Flessenkemper (šef Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu), Thomas Schieb (ambassador Nemačke u Srbiji i Jasna Dimitrijević (upravnica Kolarca).

Biće predstavljeno sedam decenija duge istorije Saveta Evrope i Konvencije, uz organizaciju serije događaja, kako uživo, tako i online, koji će predstaviti aktivnosti Saveta Evrope u Srbiji.

Prezentacije i diskusije će biti posvećene temama ljudskih prava i vladavine prava, uz poseban naglasak na doprinos rada Saveta Evrope boljoj zaštiti prava građanki i građana Srbije, u skladu sa evropskim standardima.

Svi događaji će biti organizovani uz strogo praćenje preventivnih mera koje je propisala Vlada Srbije, kao i Savet Evrope, sa ciljem sprečavanja širenja COVID-19.

Izložba je organizovana uz podršku projekta Saveta Evrope „Jačanje reforme pravosuđa u Srbiji“, koji finansira Savezna Republika Nemačka, koja i predsedava Komitetu ministara Saveta Evrope.

Izložba „70 godina Evropske konvencije o ljudskim pravima“ biće otvorena od 25. novembra do 18. decembra 2020. godine. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.