Naslovna » BG servis » Nove mere bezbednosti: Radno vreme od utorka, 24. novembra 2020.
Nove mere bezbednosti i novo radno vreme: Knez Mihailova (foto: Nemanja Nikolić)
Nove mere bezbednosti i novo radno vreme: Knez Mihailova (foto: Nemanja Nikolić)

Nove mere bezbednosti: Radno vreme od utorka, 24. novembra 2020.

Nove mere bezbednosti Vlade Srbije u borbi protiv COVID-19 važe od danas, 24. novembra 2020, a potvrdio ih je i beogradski Krizni štab.

Vlada Srbije donela je odluku da skrati radno vreme do 18.00 restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama, tržnim centrima i te priređivačima posebnih i klasičnih igara na sreću.

Za pozorišta i bioskope (ustanove kulture) važi režim rada do 18.00, što znači da poslednja projekcija/predstava mora da se završi do tog vremena. Ova obaveza trajaće narednih deset dana.

Gradski štab za krizne situacije u Beogradu potvrdio je odluku Vlade Srbije i da ovom merom nisu obuhvaćene apoteke, benzinske stanice za prodaju goriva i ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane, koji mogu da rade 24 časa. Takođe, izuzimaju se i prodavnice prehrambene robe i kiosci, koje mogu da rade do 21.00. Naložena je svim nadležnim službama pojačana kontrola sprovođenja donetih mera u narednom periodu.

Na snazi je i bezuslovno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

Zabranjena su sva javna okupljanja s prisustvom više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od te mere izuzeti su preduzeća, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi pravilo da moraju obezbediti četiri kvadratna metra po osobi.

Nova mera je i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta, kao i stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

Na snazi je i stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, samoizolacije, kao i svih ostalih protivepidemijskih mera.

Radno vreme raznih objekata u Beogradu

Zanatlijske radnje, prodavnice, butici i dr. moći će da rade do 21.00, ali će se takve radnje u tržnim centrima zatvarati u 18.00.

Supermarketi u tržnim centrima radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Pošte neće menjati radno vreme, osim onih u tržnim centrima koje će raditi samo do 18.00.

Banke neće menjati radno vreme, osim onih u tržnim centrima koje će raditi samo do 18.00.

Radno vreme pijaca u Beogradu

Zelene pijace u sklopu JKP „Gradske pijace“ u Beogradu radiće uobičajeno od 6.00 do 19.00. Otvoreni tržni centar, buvljak, radi po zimskom režimu rada, svakog dana izuzev ponedeljka, od 8.00 do 16.00.

U skladu sa novim merama Vlade, pijace koje se nalaze u zatvorenom prostoru radiće po izmenjenom režimu.

Pijaca „Palilula“ radiće od 7.00 do 18.00, dok će pijaca TC „Novi Beograd“ raditi od 6.00 do 18.00.

Supermarketi koji se nalaze u sklopu pijaca „Palilula“ i TC „Novi Beograd“ radiće takođe do 18.00.

(danubeogradu.rs)