Naslovna » BG servis » Vikend u Beogradu, 7. i 8. novembar 2020.
Vikend u Beogradu: Trg republike (foto: Nemanja Nikolić)
Vikend u Beogradu: Trg republike (foto: Nemanja Nikolić)

Vikend u Beogradu, 7. i 8. novembar 2020.

Jesenji vikend u Beogradu, 7. i 8. novembar 2020: magla ujutru i uveče, preko dana sunčano; danas su Zadušnice; najavili smo Karavan zimnice, sport…

Dobrovoljno davanje krvi

Sve akcije dobrovoljnog davanja krvi tokom radne nedelje i vikendom u Beogradu i celoj Srbiji objavljujemo na OVOM LINKU.

Bez struje i bez vode

Na OVOM LINKU smo objavili sva isključenja struje i vode u Beogradu u subotu, 7. novembra,  a OVDE u nedelju, 8. novembra.

Izmene u saobraćaju

Na OVOM LINKU smo objavili sve aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza tokom novembra 2020. Posebno obratite pažnju na radove na Pančevačkom mostu!

Vikend u Beogradu – vesti

»»» Širom sveta prethodnog dana registrovano je više od 581.000 novih slučajeva virusa korona, što je najviši dnevni bilans od početka pandemije, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija, napominjući da je više od 50 odsto novozaraženih iz Evrope. Istovremeno je broj preminulih porastao za skoro 8.000 i dostigao 1,2 miliona.

»»» Zbog veoma loše situacije uzrokovane virusom korona, juče je Krizni štab uveo NOVE MERE bezbednosti. Najlošija situacija je upravo u Beogradu.

»»» Događaje u Beogradu i online programe pogledajte na OVOM LINKU. U toku su BEMUS i Slobodna zona, a aktuelni su i drugi događaji. Međutim, pre nego što isplanirate izlaske, ako uopšte i mislite na to, proverite da li ima otkaza.

»»» Što se tiče kvaliteta vazduha u Beogradu, u subotu ujutru je PRIHVATLJIV, po podacima sajtova beoeko.com i IQAir.

»»» Epidemiolog Predrag Kon kazao je da je popunjenost bolnica kritična, zbog čega je apelovao na Beograđane da pomognu zdravstvenim radnicima tako što će da poštuju preporuke Kriznog štaba.

Zadušnice

Za Zadušnice, u subotu, 7. novembra, JKP „Pogrebne usluge“ apeluje na građane da za odlazak na groblje, umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz. U subotu, na svim grobljima neće biti dozvoljen ulazak automobila od 7.00 do 15.00, a kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15.00 do 18.00.

Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju je na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile na Zadušnice, 7. novembra. Narednog dana, u nedelju, 8. novembra, biće otvorene kapije za ulaz motornih vozila od 7.00 do 18.00, osim na Novom groblju, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači i Novoj Bežaniji, obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom, koja će ih besplatno prevoziti. U slučaju potrebe prevoz će biti obezbeđen i na Centralnom i groblju Zbeg.

Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima, od 7.00 do 15.00, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela.

Vremenska prognoza za 7. i 8. novembar 2020.

U subotu, u Beogradu ujutru maglovito i hladno, tokom dana pretežno sunčano, a uveče i tokom noći ponovo hladno i sa maglom u nižim predelima. Jutarnja temperatura oko 6, a maksimalna dnevna 13 stepeni.

U nedelju će biti slično kao i u subotu, ali će maksimalna dnevna temperatura biti malo viša, do 15 °C.

U narednih sedam dana meteorolozi ne predviđaju padavine.

Ako idete van Beograda…

https://youtu.be/uPGsZj3qOZE

https://youtu.be/ZYWyqokwPBQ

COVID-19 u Srbiji – statistika

Zvanični podaci do 7. novembra 2020. u 15.00:

  • ukupan broj registrovanih slučajeva: 60.635;
  • broj smrtnih slučajeva: 880;
  • procenat smrtnosti: 1,45%;
  • broj testiranih osoba: 1.412.855;
  • broj testiranih osoba u poslednja 24 sata: 11.192;
  • broj potvrđenih slučajeva u poslednja 24 sata: 2.677;
  • broj preminulih osoba u poslednja 24 sata: 9;
  • broj hospitalizovnih osoba: 2.442;
  • broj osoba na respiratorima: 77.

Kontakt centar za sve informacije o COVID-19: 19819.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.