Naslovna » Izlasci » Izložbe » Beogradski mesec fotografije: Duško Vukić – Duško’s Twilight Zone
Beogradski mesec fotografije: Duško Vukić - Duško's Twilight Zone
Beogradski mesec fotografije: Duško Vukić - Duško's Twilight Zone

Beogradski mesec fotografije: Duško Vukić – Duško’s Twilight Zone

Izložbu „Duško’s Twilight Zone“ organizuje Бартcелона POP UP u saradnji sa Radisson Collection Old Mill Hotel Beograd (Bulevar vojvode Mišića).

„Davnih dana, još od kada je Žozef Nisefor Nijeps snimio prvi heliograf, fotografija je značila magiju, a fotografi su postali neka vrsta alhemičara. Svetlosti, staklo, hemikalije… naučnik ili umetnik? Mađioničar?

Gotovo isto stara koliko i fotografija je manipulacija fotografijom.

Duško Vukić je dugogodišnji fotograf, uvek gleda korak ispred, poput deteta koje testira nove igračke (ne poredimo ga sa Tomom Henksom). Ovom prilikom on koristi tehnologiju koja u njegovim rukama stvara nadrealistične geometrijske forme, koje će vas odvesti u frojdovsko stanje svesti.

Da li se sećate ‘Zone sumraka’, američke serije s početka šesdesetih godina dvadesetog veka? Možete da poslušate muzičku temu koju je komponovao Marius Konstant dok uživate u ovoj postavci!“

Izložba u hotelu će biti otvorena od 16. decembra do 17. januara 2021. godine, a biće organizovano nekoliko vođenja kroz izložbu sa autorom.

Postavka će biti predstavljena publici u okviru manifestacije Beogradski mesec fotografije. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.