Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Festival Central Dance Event 2021: San ili java (ONLINE)
Festival Central Dance Event 2021: San ili java (ONLINE)
Festival Central Dance Event 2021: San ili java (ONLINE)

Festival Central Dance Event 2021: San ili java (ONLINE)

Central Dance Event (CDE 2021), novogodišnji regionalni festival elektronske muzike, zbog novonastale situacije i pandemije menja svoj koncept.

Ovogodišnje trodnevno izdanje festivala CDE 2021, „San ili java“, biće obeleženo kao virtuelno izdanje, od 30. decembra do 1. januara, na Facebook stranicama i YouTube kanalu, putem kojih će se emitovati specijalni, novogodišnji setovi regionalnih zvezda i mladih nada naše scene.

Uvertira

Uvertiru za doček Nove godine, u sredu 30. decembra od 20.00, otvara Mina Poznanović, koja je osvojila treće mesto na ovogodišnjem Let’s mix it DJ takmičenju, kroz čije setove dominiraju tehno, haus, minimal i brejkbit.

Nakon nje, za muziku će biti zadužen Marko Milosavljević – strastveni kolekcionar ploča i jedan od najpopularnijih di-džejeva na ovim prostorima. Među njegovim vinilima može se naći sve, od tehna i hausa, do džeza, soula, fanka, diska i bugija, dok konstantno eksperimentiše i istražuje nove forme alternativne muzike.

Veče zatvara Kid Kimi čiji su nastupi uvek fuzija ambijenta, dipa, daba, hausa i tehna. Svoj zvuk uvek prilagođava atmosferi i publici.

Novogodišnja noćDuB - vinjeta: Online program

Novogodišnje veče počinje u 20.00 uz pobednicu Let’s mix it DJ takmičenja, Katalinu, koja preferira muziku koja se kreće od hausa do tehna, energične ritmove, setove koji se kreću kroz različite žanrove i uvek je puna pozitivne energije.

Posle nje, Ilija Đoković, jedan od lokalnih muzičkih talenata koji gradi veoma uspešnu internacionalnu karijeru, član je Drumcode familije i nesumnjivo jedan od najboljih tehno producenata sa naših prostora, imaće premijeru svog novogodišnjeg seta.

Novogodišnji doček završava se uz harizmatičnu Leu Dobričić, jednu od najpoznatijih ženskih izvođača sa naših prostora, a muzika koju pušta može se opisati kao fuzija tehna, progresiva, minimala i dip tek hausa, čime osvaja publiku gde god da se pojavi, dok svojom preciznom tehnikom i neverovatnom elegancijom na njoj jedinstven način donosi svežinu i neverovatnu količinu energije u svoje setove.

Central Dance Event 2021: Repriza a nije isto

Online repriza Nove godine počinje takođe u 20.00, uz četrnaestogodišnju Lannu, čiji setovi su melodik tehno i progresiv, iako u slobodno vreme eksperimentiše i sa minimal, dip, tek haus setovima, bavi se i produkcijom, a najveća želja joj je da bude najmlađi producent na Beatport-u.

Andrew Meller, producent i DJ koji osvaja svetske top liste, kao i bine velikih festivala poput UNTOLD-a i Amsterdam Dance Event-a i koji je zahvaljujući remiksu pesme „Born Slippy“ (Underworld) ostavio trag na globalnoj elektronskoj sceni, nastaviće selekciju muzike 1. januara.

Veče će zatvoriti Coeus, momak kojeg nazivaju draguljem srpske elektronske muzike, član je ugledne etikete Afterlife, dok njegovu muziku redovno vrte velikani kao što su Tale of Us, Adriatique i Oliver Koletzki.

***

CDE 2021 strimove možete pratiti putem FB stranice Central Dance Event-a, Freedom Music Srbija stranice, kao i na pojedinačnim FB stranicama svih izvođača.

Takođe, CDE 2021 „San ili java“ virtuelni festival, biće emitovan i na YouTube kanalu Blender-a.

(danubeogradu.rs)