Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » FMU i Guarnerius nagrađuju: Studenti viole + Radovanović i Đokić
FMU i Guarnerius nagrađuju: Studenti viole
FMU i Guarnerius nagrađuju: Studenti viole

FMU i Guarnerius nagrađuju: Studenti viole + Radovanović i Đokić

Najavljujemo dva besplatna koncerta klasične muzike u okviru ciklusa „FMU i Guarnerius nagrađuju“ u Džordža Vašingtona 12, 7. i 8. decembra 2020.

Koncert studenata viole

U ponedeljak, 7. decembra 2020. od 15.30, nastupiće studenti viole Jelisaveta Čivović, Ana Đorđević i Veselin Jovanović u klavirskoj pratnji Dejane Kravarušić Bajić i Nede Hofman.

Na programu su dela M. Glinke, F. Bridža, K. M. v. Vebera, H. Vjutampa. Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne: info@guarnerius.rs ili 069/3612-038.

Beograđanka Jelisaveta Čivović tokom školovanja osvojila je veliki broj prvih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima kao solista, kao član gudačkog kvarteta, kvinteta, i kao član orkestra. Svirala je u mnogim orkestrima i ansamblima.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Kao solista Ana Đorđević iz Kraljeva dobila je brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Nastupa i kao član „Atropos“ muzičkog ansambla.

Veselin Jovanović studira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Osvojio je nagrade na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Godine 2017. u Madridu, u sklopu projekta Erasmus+, bio je član orkestra i vođa viola.

Katarina Radovanović i Strahinja Đokić

FMU i Guarnerius nagrađuju: Radovanović i Đokić

U utorak, 8. decembra 2020. od 15.30, u Guarneriusu će nastupiti Katarina Radovanović (sopran) i Strahinja Đokić (klavir).

Gosti koncerta su Stevan Karanac (tenor), Svjetlana Đokić (mecosopran) i Luka Jozić (bariton). Na programu su dela Mocarta, Gunoa, Verdija, Dvoržaka i Pučinija.

Ulaz je slobodan. Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne: info@guarnerius.rs ili 069/3612-038.

Katarina Radovanović je završila osnovne i master akademske studije na katedri za solo pevanje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Nikole Mijailovića. Nastupa u Narodnom pozorištu i Madlenianumu. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja. Prošle godine imala je solistički koncert u Kolarcu sa orkestrom Beogradski simfoničari. (danubeogradu.rs)