Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Koncert Ane Krstajić i Juga Markovića (ONLINE)
Ana Krstajić (foto: promo)
Ana Krstajić (foto: promo)

Koncert Ane Krstajić i Juga Markovića (ONLINE)

Još jedan u nizu projekata kojim će Kulturni element obeležiti predstojeće praznike je Autorski koncert Ane Krstajić i Juga Markovića.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, koncert koji će se održati u subotu, 26. decembra 2020, u Konaku kneginje Ljubice, neće biti otvoren za publiku, ali će biti snimljen i emitovan tokom novogodišnjih i božićnih praznika na YouTube kanalu Kulturnog elementa.

Ana Krstajić je višestruko nagrađivana kompozitorka. Diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Magistrirala je u Beogradu i na Berkli koledžu za muziku u Bostonu.

Komponuje koncertnu, primenjenu muziku i aktivno deluje i kao izvođač – pijanista. Njena muzika izvođena je širom sveta. Ambasador je platforme Srbija stvara.

Jug Marković (foto: promo)
Jug Marković (foto: promo)

Jug Marković rođen je u Beogradu gde je završio studije kompozicije u klasama Vlastimira Trajkovića i Zorana Erića na Fakultetu muzičke umetnosti kao i studije arheologije na Filozofskom fakultetu.DuB - vinjeta: Online program

Osim u Srbiji, njegova muzika izvođena je u Evropi i Americi, na značajnim svetskim festivalima. Dobitnik je prestižnih svetskih nagrada. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.