Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Koncerti u Guarneriusu: Trio Aura
Koncerti u Guarneriusu: Trio Aura (foto: promo)
Koncerti u Guarneriusu: Trio Aura (foto: promo)

Koncerti u Guarneriusu: Trio Aura

U petak, 11. decembra 2020. od 15.30, u okviru pratećeg programa festivala BUNT 8.0, u Gvarneriusu (Džordža Vašingtona 12) koncert će održati trio Aura.

Trio Aura iz Severne Makedonije čine istaknuti makedonski umetnici, flautista Strašo Temkov, pijanistkinja Ana Gaceva i fagotista Marjan Miloševski. Na programu koncerta su dela Lefevra, Koetsiera, Dimuševskog i Pjacole.

Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije na info@guarnerius.rs ili 069/3612-038, zbog ograničenog broja mesta.

Pored bogate izvođačke karijere, članovi trija Aura angažovani su i kao profesori na Fakultetu za muzičku umetnost u Skoplju. Realizovali su mnogobrojne koncerte kao solisti i kao kamerni muzičari u SAD, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Engleskoj, Bugarskoj, Sloveniji, Srbiji, pa i u Aziji i Africi.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Nesumnjivo se ubrajaju u najbolje i najaktivnije muzičke umetnike Makedonije o čemu govore i brojne kritike. U ovom sastavu su ostvarili dugogodišnju bogatu koncertnu aktivnost, izvodeći dela svih muzičkih epoha i stilova.

Trio Aura često promoviše dela makedonskih kompozitora napisanih baš za ovaj sastav. Njihovo izvođenje karakteriše izrazita ekspresivnost, muzička simbioza i kompaktnost zvuka i izraza. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.