Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Dušan Pavlić i Simeon Marinković – Tri nove knjige iz edicije „Otvori prozorčić“
Kreativni centar: Dušan Pavlić i Simeon Marinković - Tri nove knjige iz edicije "Otvori prozorčić"
Kreativni centar: Dušan Pavlić i Simeon Marinković - Tri nove knjige iz edicije "Otvori prozorčić"

Kreativni centar: Dušan Pavlić i Simeon Marinković – Tri nove knjige iz edicije „Otvori prozorčić“

Tri nove knjige izdavačke kuće Kreativni centar iz edicije „Otvori prozorčić“ pomoći će detetu da uz smeh i igru sazna mnoge zanimljivosti.

Reč je o kartonskim slikovnicama s prozorčićima koje su namenjene deci u uzrastu do tri godine.

Vrednost ovih knjiga, pored njihove vizuelne privlačnosti i edukativnosti, jeste i u tome što su delo domaćih autora – Dušana Pavlića, jednog od naših najboljih i višestruko nagrađivanih ilustratora, i Simeona Marinkovića, pisca više od stotinu dečjih knjiga. Njih dvojica uživaju u tome da rade zajedno, da rečima i ilustracijom jedan drugog dopunjuju i time obogaćuju knjige.

Nove slikovnice Mame, tate i mladunci, Moja osećanja i Šta je gore, a šta dole upoznaju mališane s prvim rečima, podstiču maštu, razvijaju istraživački duh i sposobnost dovođenja slika i pojmova u međusobnu vezu.

Otvaranjem prozorčića, iza kojih se kriju iznenađenja, najmlađi čitaoci će na zabavan način naučiti da pravilno imenuju životinje i njihove mladunce, saznaće kako sve mogu da se osećaju u različitim situacijama i šta mogu da urade da bi se osećali bolje i otkriće važne pojmove i odnose među stvarima (napred-pozadi, puno-prazno, daleko-blizu, plitko-duboko i druge).

Jednostavan tekst u stihu i tople ilustracije prilagođene su najmlađima, a prozorčići koji se otvaraju pretvaraju kartonske slikovnice u zanimljive igračke. Pitanja upućuju decu na posmatranje, zapažanje, razmišljanje i zaključivanje, što pomaže razvoju mašte i inteligencije.

Koncipirane na taj način – kao kombinacija knjige i igračke – idealne su za razvijanje početnog pozitivnog odnosa prema knjizi kod najmlađih čitalaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.