Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Knjige i praznici – porodično uživanje
Kreativni centar: Knjige i praznici - porodično uživanje
Kreativni centar: Knjige i praznici - porodično uživanje

Kreativni centar: Knjige i praznici – porodično uživanje

Novogodišnji praznici nam donose mnoge radosti. Jedna od njih je i prilika da s porodicom provedemo više vremena nego obično.

U danima predstojećih praznika iz izdavačke kuće Kreativni centar predlažu da se posvetite svojoj deci i da uživate u druženju. Čitanje knjiga je odličan izbor, a u toj aktivnosti uživaćete i vi i deca.

Novogodišnji praznici: pet knjiga za porodično čitanje

Petson pravi Deda Mraza

U ilustrovanom romanu Petson pravi Deda Mraza opisane su nove dogodovštine ovog simpatičnog dvojca. Kako bi obradovao svog mačka Findusa, čiča Petson je u tajnosti odlučio da napravi mehaničkog Deda Mraza, koji će moći da govori i da se pomera. Ubrzo je shvatio da je sebi zadao gotovo nemoguć zadatak…

Findus je na kraju ipak dobio svog Deda Mraza, baš onakvog kakvog je želeo, ali ni sam Petson nije shvatao kako njegova mašina tako dobro radi.

Petson slavi Božić

Približio se Božić i stvarno je bio poslednji trenutak da se kupe namirnice za božićnu trpezu, da se iseče jelka i obave sve pripreme pred praznik. Kada su Petson i Findus skoro završili sa svim poslovima, dogodilo se nešto što niko nije priželjkivao. U šumi je Petson sankama naleteo na kameni zidić i… poleteo!

Pošto je povredio nogu, nije mogao da ode do prodavnice i da kupi hranu za božićnu trpezu, niti je mogao u šumu po jelku. I kada je izgledalo da će to biti najgori dan i da od slavlja neće biti ništa – stiglo je iznenađenje…

Kreativni centar: Knjige i praznici - porodično uživanje

Novogodišnji lavirinti

Ovo je knjiga koja će celoj porodici ulepšati novogodišnje i božićne praznike. U njoj ćete naći brojne zabavne i zanimljive lavirinte u predelima zavejanim snegom ili na gradskim ulicama i trgovima.

Poletite Deda Mrazovim sankama, spasite irvasa koji se izgubio u šumi i nagradite sebe putovanjem u zabavni park Zimska čarolija.

Novogodišnje kockice

U ovoj maloj radnoj svesci predškolci će vežbati preciznost, logičko razmišljanje, opažanje i kreativnost, a sve te veštine neophodan su deo pripreme za školu.

Dete će se zabaviti uz teme koje prate proslavu novogodišnjih praznika i na zanimljiv način će se pripremiti za pisanje slova i usvajanje prvih matematičkih pojmova.

Prutko

Na samom početku ove priče nestašni pas odvojiće Prutka od njegove porodice, a niz nesrećnih događaja vodiće ga sve dalje od njih.

Svi koji ga sreću u njemu vide samo običan komad drveta, a Prutko je zapravo brižni otac koji više od svega želi da se vrati svojoj ženi i deci. Iznenadno pojavljivanje Deda Mraza preokrenuće Prutkovu sudbinu u pravcu srećnog završetka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.