Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Krizni štab: Nove mere za one koji dolaze u Srbiju, stare ostaju aktuelne do 18. decembra 2020.
Krizni štab: Mere bezbednosti (foto: Pixabay)
Krizni štab: Mere bezbednosti (foto: Pixabay)

Krizni štab: Nove mere za one koji dolaze u Srbiju, stare ostaju aktuelne do 18. decembra 2020.

Krizni štab Vlade Srbije za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 danas je objavio nove mere koje su tiču svih koji dolaze u Srbiju za praznike.

Kako je objavio N1, ministarka Darija Kisić Tepavčević izjavila je da će postojeće mere ostati na snazi najverovatnije do petka, 18. decembra.

Mera obaveznog PCR testa za strane državljane važiće od 20. decembra do najverovatnije 10. januara, kazala je Kisić Tepavčević.

– Za naše državljane, znamo da im Ustav garantuje ulazak u zemlju, oni su ovde dobrodošli, i ukoliko nemaju PCR test biće u obavezi da budu u kućnoj izolaciji 10 dana, koju mogu da prekinu ukoliko urade PCR test i on se pokaže negativnim – kazala je ministarka.

Krizni štab će se ponovo sastati od petka, pa će se razmatrati „neke nove mere“.

Ministarka je izjavila i da dosadašnje mere daju rezultate.

– Iako su brojevi visoki, vidimo pad broja novozaraženih, povoljnije okolnosti u broju hospitalizovanih u odnosu na broj otpuštenih pacijenata. I dalje su ti brojevi visoki, veliko je opterećenje sistema i moramo da uradimo sve što je u našoj moci da smanjimo prenošenje virusa – naglasila je Kisić Tepavčević.

Važeće mere bezbednosti možete videti na OVOM LINKU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.