Naslovna » Izlasci » Akcije » Nova godina 2021: Novogodišnji paketići za decu
Nova godina 2021: Novogodišnji paketići za decu (foto: Pixabay)
Nova godina 2021: Novogodišnji paketići za decu (foto: Pixabay)

Nova godina 2021: Novogodišnji paketići za decu

Po tradiciji, novogodišnji paketići za decu će biti deljeni po beogradskim opštinama krajem decembra. Ipak, Nova godina 2021 neće biti ista kao prethodne.

Pojedine opštine su odustale od deljenja paketića zbog teške epidemiološke situacije, a sigurno neće biti organizovane bilo kakve predstave i javni skupovi na kojima će se deliti novogodišnji paketići. Pojedini opštinari su se snašli, pa će organizovati dodelu bez predstava i bez Deda Mraza.

Voždovac

Opština Voždovac organizovaće podelu paketića za svu decu sa prebivalištem na teritoriji ove opštine. Pravo na paketiće imaju deca rođena od 1. januara 2014. do 31. decembra 2020. godine. Prijava može da se popuni u mesnoj zajednici, u zgradi Opštine Voždovac (Ustanička 53) ili na OVOM LINKU.

Zvezdara

Gradska opština Zvezdara će i ove godine obradovati svoje najmlađe stanovnike paketićima za praznike. Paketiće će dobiti sva deca uzrasta do sedam godina (tj. do polaska u školu), koja idu u državne i privatne vrtiće, ali i ona deca koja ne idu u vrtiće, kao i mališani koji su u sistemu socijalne zaštite a imaju prebivalište na Zvezdari.

U pitanju su slatki paketi koje će sva deca dobiti nakon Božića čime Opština želi da uveća radost obeležavanja božićnih i novogodišnjih praznika.

Roditelji će moći da preuzmu paketiće u vrtićima 11, 12. i 13. januara 2021. Što se tiče roditelja mališana koji ne idu u vrtiće, potrebno je da se jave na broj telefona Opštine 3405-636, kako bi i ova deca uživala u slatkim radostima za božićne i novogodišnje praznike.

Vračar

U Gradskoj opštini Vračar biće organizovana podela novogodišnjih paketića, na osnovu vaučera koje bi roditelji trebalo da preuzmu od subote, 19. decembra.

Savski venac

GO Savski venac i ove godine će obezbediti paketiće za svu decu uzrasta do 12 godina, koja imaju prebivalište na teritoriji opštine.

Roditelji su pozvani da od 1. do 18. decembra preuzmu vaučere za dodelu besplatnih paketića na pisarnici GO Savski venac (Kneza Miloša 69), radnim danima od 8.00 do 18.00. Prilikom preuzimanja vaučera potrebno je dati na uvid očitanu ličnu kartu roditelja i zdravstvenu knjižicu deteta.

Sve dodatne informacije u vezi vaučera mogu se dobiti pozivom na broj 2061-703 ili na sajtu opštine. Zbog epidemije virusa korona, GO Savski venac neće organizovati tradicionalnu novogodišnju manifestaciju.

Ostale opštine

Još se ne zna da li će i na drugim opštinama biti deljeni novogodišnji paketići, ali ćemo narednih dana ovde objaviti nove informacije koje saznamo.

Za sada je izvesno da Čukarica, Novi Beograd i Rakovica sigurno neće organizovati podelu paketića.

Zemun

U opštini Zemun neće deliti novogodišnje paketiće svoj deci, ali… pokrenuta je akcija „Zajedno za dečje osmehe“, koju organizuju Kancelarija za mlade Grada Beograda, Srpska pravoslavna crkva i Fondacija „Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić“.

Prikupljaju se božićni i novogodišnji paketići za decu iz socijalno ugroženih porodica i mališane sa Kosova i Metohije.

Slatkiši i školski pribor zainteresovani građani mogu da donesu svakog radnog dana od 9.00 do 14.00 u prostor Kancelarije za mlade GO Zemun u Kosovskoj 9, najkasnije do 4. januara 2021. godine. Takođe, novac može da se uplati na žiro račun broj 265-1610310004716-35.

Novi Beograd – bez dodele paketića

Opština Novi Beograd ove godine neće organizovati podelu novogodišnjih paketića zbog pandemije virusa korona. U kraćem saopštenju piše:

„Kao što i sami znate, ta manifestacija okuplja više desetina hiljada ljudi na malom prostoru, pa samim tim, nećemo rizikovati da ugrozimo zdravlje i život ni jednog jedinog našeg građanina.

U nadi da ćemo iz ove situacije izaći što pre, u mesecima ispred nas ponašaćemo se odgovorno vodeći računa o svim preporučenim epidemiološkim merama, a očekujemo da ćemo sledeće godine na radost naših Novobeograđana, moći da nastavimo sa redovnim i tradicionalnim aktivnostima i manifestacijama“.

Rakovica – bez dodele paketića

Zbog pandemije virusa korona Gradska opština Rakovica ove godine neće organizovati podelu paketića koja se 1. januara svake godine održavala u
sklopu akcije „Ulica otvorenog srca“.

(danubeogradu.rs)

21 komentari

 1. Mogli ste da posaljete paketice na kucne adrese,a roditelji da ostave podatke online. Ima roditelja koji trenutno ne rade bas zbog ove situacije i nece moci da obraduju svoju decu za Novu godinu.Moglo je da se organizuje nesto,naprimer: (najmanje 10 volontera za jedno naselje) i to bi se za cas razdelilo,ali koga je briga.

 2. Fali opstinarima za 15.platu. Sram da bude opstinare, a znaju da povecavaju cene usluga!

 3. Sramota za opstinu Cukaricu. Da su hteli, moglo je da se organizije kao opstine Savski venac ili Vracar. Za najmladje, inace ne pruzaju podrsku, ili je mizerna da nije vredna ni pomena.

 4. Ako jedan paketic u supermarketima za decu kosta 900,00 dinara. Kada bih se 260 poslanika odrekli jedne svoje plate koju umesto posteno da zarade oni mesecima lupetaju gluposti, da mi je muka da ih slusam vise, svako dete u ovoj napacenoj zemlji mogli bi da obraduju. Da organizuju mlade volontere kao sto su delili pakete penzionerima tako da uvesele i decicu nasu buducnost. Ali kiga briga za buducnost nase dece.

 5. Ala se NBG obrukao… Imalo je nacina, ali „vlast je vlast“.
  #razocaranje

 6. Izgleda ništa ni od paketića za male Palilulce… 🙁 Svaki dan proveravam sajt Opštine Palilula i nema novosti a sad bi trebalo da uveliko traje prijava.

  Baš mi je žao. Ovo je trebala da bude prva godina kada dobijamo paketić od opštine (prošle godine nismo jer još nismo bili napunili 1 godinu). Posle ove grozne godine, ekonomskih problema zbog kojih nam je teško priuštiti poklon za NG svom detetu, radovali smo se bar paketiću iz opštine, da ga obraduje.

  Jeste, kad ima volje ima i načina. Može to da se uradi na bezbedan način. Zato sam i razočarana. 🙁

 7. Zalosno za decu… a sta da rade porodice koje su u izolaciji? To bi znacilo deci bar malo, kada bi poslali postom, ali nema budzeta za to. Bitno je da penzioneri imaju paketice od po pet hiljada!

 8. Ni Opstina Palilula nece ove godine deliti besplatne paketice, kontaktirala sam Opstinu upravo…

 9. A palilula jel Ima paketici

 10. Sramota zar nisu sva deca isto vredna?Zasto mogu Savski venac i Vracar a Palilula nista.Neka se stide bitno da ima za njihovu decu!

 11. A opstina zemun nikad ne dudeljie paketice cisti bezubrazluk sram ih bilo za opstinu zemun☹️

 12. A ovaj nas jadnik sa kupljenom diplomom.nije mogao da odvoji pare za paketice.a inace govorim o jovicicu auto perionica

 13. Opstina palilula jel fake

 14. Zvala sam Opštinu Zvezdari oko 50 puta kad sam ih konačno dobila rekli su da su vaucerom podeljeni toliko o tome

 15. Da li je bilo podela paketica na opstini Palilula

 16. Ima li informacija o opštini Palilula?

 17. Kako da se prijavimo

 18. Takođe velika sramota i za opštinu Čukarica, kao i za sve opstine koje ne učestvuju u dodeli paketića dečici. Tuzno

 19. A stace ova deca koja se vode na ovstini cukarica socijalno ugrozeni sto nemaju njihovi roditeiji da kupu ni dovonjo hrane a komoli paketic doje grijota sto deci neku ignorisu a druge ovstine dele

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.