Naslovna » Izlasci » Film » Produži Najkraći dan 2020 (ONLINE)
Najkraći dan: Tamo gde smo mi - Nikola Šoškić, Studentska selekcija
Najkraći dan: Tamo gde smo mi - Nikola Šoškić, Studentska selekcija

Produži Najkraći dan 2020 (ONLINE)

Najkraći dan je manifestacija posvećena kratkometražnom filmu, koja se, po sedmi put, održava u ponedeljak, 21. decembra 2020.

Manifestaciju povodom proslave Svetskog dana kratkog filma organizuje udruženje Filmkultura uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Filmskog centra Srbije. Biće održana u online formatu, pod sloganom „Produži Najkraći dan“.

Najkraći dan: pet predavanja i tridesetak filmova

Ovogodišnji program festival obuhvata pet masterklas predavanja čiji će se autori baviti različitim aspektima produkcije kratkometražnog filma, a koja će se se realizovati 19. i 20. decembra, putem Zoom platforme.

Tu je i filmski program sačinjen od selekcije najboljih evropskih kratkometražnih filmova Evropske filmske akademije, kao i selekcije kratkih amaterskih i studentskih filmova.

U okviru EFA programa biće prikazano 12 filmova iz Velike Britanije, Francuske, Švacarske, Litvanije, Nemačke, Portugala, Belorusije I Bugarske, među kojima je i dobitnik European Film Award za najbolji kratkometražni film – „All Cats Are Grey In The Dark“ (režija: Lasse Linder, Švajcarska).

Najkraći dan: Lake of Happiness, Aliaksei Palyan, EFA
Najkraći dan: Lake of Happiness, Aliaksei Palyan, EFA

Repertoar čini i 11 amaterskih filmova iz Srbije i Slovenije, kao i 11 filmova mladih filmskih stvaraoca, studenata režije iz Beograda, Sarajeva, Novog Sada i Banja Luke. Za mnoge od njih ovo će biti prvo javno, premijerno prikazivanje njihovih filmova.

Celokupan filmski program festival je besplatan i biće dostupan na Cinesseum platformi tokom 24 sata Najkraćeg dana.DuB - vinjeta: Online program

Produžite Najkraći dan i iskoristite priliku da pogledate više od 30 filmskih ostvarenja na proslavi najkraćeg dana u godini i dana kratkometražnog filma. (danubeogradu.rs)