Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » FEST u aprilu, BELEF krajem juna ili početkom jula 2021.
FEST i BELEF u novim terminima (foto: Pixabay)
FEST i BELEF u novim terminima (foto: Pixabay)

FEST u aprilu, BELEF krajem juna ili početkom jula 2021.

Centar beogradskih festivala, kao organizator manifestacija, promenio je termine održavanja Međunarodnog filmskog festivala – FEST i BELEF-a.

Prateći kalendar održavanja velikih svetskih filmskih manifestacija – filmski festival u Berlinu pomeren je za mart, dodela Oskara za april, Kanski festival za jun… pa će i FEST najverovatnije biti održan od 2. do 11. aprila.

Smatra se da će u prilog novim terminima održavanja manifestacija ići i to da će se do aprila već osetiti pozitivne posledice vakcinacije protiv COVID-19 koja u Srbiji uzima zamah, a svakako će biti još masovnija u februaru i martu, kako kod nas u zemlji, tako i u inostranstvu.

Plan je da se program FEST-a prikaže u manjim dvoranama, ali sa maksimalnim brojem projekcija, od jutarnjih do kasnih večernjih, kako bi se u potpunosti iskoristio broj mesta koji u tom trenutku bude dozvoljen.

Takođe, realizacija jubilarnog 30. izdanja Beogradskog letnjeg festivala – BELEF-a, planira se za kraj juna ili početak jula, ali sa preoblikovanim konceptom i sa podnaslovom Beogradska letnja scena.

Naglasak će ubuduće znatno više biti na pozorištu.

Tako se nastavlja prošlogodišnja ideja okupljanja ne samo gradskih već i teatara iz ostalih delova Srbije, u nekoj vrsti produžetka redovne sezone i selekcijom najatraktivnijih predstava koje će se igrati na otvorenom na više punktova u Beogradu.

Sekretarijat za kulturu grada Beograda je raspisao redovni godišnji konkurs, koji će biti otvoren za prijave do 1. marta. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.