Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Putovanje u Grčku od 1. maja 2021: Vakcina, PCR test ili antigenski test
Putovanje u Grčku (foto: Pixabay)
Putovanje u Grčku (foto: Pixabay)

Putovanje u Grčku od 1. maja 2021: Vakcina, PCR test ili antigenski test

Od 1. maja do 1. oktobra 2021. godine moći će da putuju u Grčku vakcinisani građani Srbije ili oni koji imaju PCR ili antigenski test – ako bude postignut dogovor između Srbije i Grčke.

Memorandum o razumevanju u turizmu u uslovima pandemije usaglasili su danas ministri turizma Srbije i Grčke, Tatjana Matić i Haris Teokaris.

Ovim dokumentom bio bi omogućen ulazak vakcinisanim građanima obe zemlje u drugu zemlju, dok bi za građane koji nisu vakcinisani bio obavezan PCR ili antigenski test.

Iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija saopšteno je da je predviđeno priznavanje elektronskih sertifikata o vakcinaciji, kao i da će se na granici raditi nasumični brzi testovi.

Građani koji do sada nisu mogli da ostvare zamenska putovanja za Grčku, a koji su sklopili ugovore sa turističkim agencijama, moći to da urade do 31. decembra 2021. godine. (danubeogradu.rs)

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić demantovala je navode pojedinih medija u Srbiji koji su objavili da je potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti turizma u uslovima pandemije COVID-19, između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija RS i Ministarstva turizma Republike Grčke.

Jedan komentar

  1. Možda smo malo prerano krenuli da razmišljamo o letovanju jer se situacija dotle menjati još ko zna koliko puta. Pa znate kako je prošle godine bilo, vesti su se razlikovale iz časa u čas, a kamo li par meseci unapred.
    Biće šta bude. Verovatno nećemo moći da prođemo bez ičega, a šta će biti neophodno, videćemo.
    I sama žarko želim da ove godine odem u Grčku na jedno tri nedelje, ali polako… Od juna pa na dalje, čim bude moglo, kupujem karte za „privatne letove za grupe“ i idem na grčkanje. A šta će u datom momentu biti neophodno da bismo prešli granicu – čuće se.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.