Naslovna » BG servis » Vikend u Beogradu, 9. i 10. januar 2021.
Vikend u Beogradu: Nemanjina ulica (foto: Nemanja Nikolić)
Vikend u Beogradu: Nemanjina ulica (foto: Nemanja Nikolić)

Vikend u Beogradu, 9. i 10. januar 2021.

Početak je 2021. godine, a vikend u Beogradu, 9. i 10. januara 2021. obeležiće prvi sneg ove zime, što će mnogi Beograđani iskoristiti za šetnju i i klizanje.

Dobrovoljno davanje krvi

Sve akcije dobrovoljnog davanja krvi tokom radne nedelje i vikendom u Beogradu i celoj Srbiji objavljujemo na OVOM LINKU.

Bez struje i bez vode

Zbog izvođenja planiranih radova na električnoj mreži, bez snabdevanja električnom energijom u nedelju, 10. januara od 9.00 do 15.00, ostaće stanari u Vase Pelagića 33 (Senjak).

***

Zbog kvara na vodovodnoj mreži, u nedelju, 10. januara do 15.00, bez vode će biti stanari u Ustaničkoj 81 na Voždovcu.

***

Ima nekoliko kvarova u subotu, 9. januara, pa će bez vode biti stanari u sledećim ulicama:

 • Savski venac: Kamenička 8
 • Vračar: Šumatovačka 47
 • Voždovac: Jovana Milovanovića 15 – Selo Rakovica, 13.nova 1 – Zuce
 • Čukarica: Žarka Vukovića-Pucara 10a, Žarkovačka 13, Lole Ribara bb – Železnik, Borisa Kidriča 1 – Umka
 • Rakovica: Vidikovački venac 46
 • Novi Beograd: Jurija Gagarina 86
 • Zemun: Visoka 29, Isidora Stojanovića bb – Plavi horizonti, Kej oslobođenja bb
 • Grocka: Vojnika Srđana Jeremića 27a
 • Barajevo: Srednjokrajska 73
 • Zvezdara: Bulevar kralja Aleksandra 530 – Mali Mikri Lug (do 18.00)

Izmene u saobraćaju

Na OVOM LINKU smo objavili sve aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza tokom januara 2021.

Vikend u Beogradu – vesti

Nedelja, 10. januar 2021.

»»» Sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović izjavila je da su u sinoćnoj kontroli poštovanja radnog vremena turistički inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove, u saradnji sa Komunalnom milicijom, izvršili pregled 96 ugostiteljskih objekata.

»»» Direktor Instituta „Banjica“ Zoran Baščarević izjavio je da su u toj ustanovi 82 zaposlena dobila vakcinu protiv virusa korona, izrazivši nadu da će Banjica 1. februara početi ponovo da radi ortopediju i traumatologiju.

»»» Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je jutros rano zaposlene u Zimskoj bazi „Beograd puta“ kako bi se uverio u to da sve funkcioniše po pitanju čišćenja snega i omogućavanja da grad, kada je reč o saobraćaju, u ovim zimskim uslovima funkcioniše. Radojičić je kazao novinarima da je u ovom trenutku 101 mašina Beograd puta na terenu, a da je angažavono 163 radnika da radi s tim mašinama i dodao da je od sinoć od 22.00 časa kada je sneg počeo da pada bačeno na ulice oko 350 tona soli.

»»» Što se tiče kvaliteta vazduha u Beogradu, u subotu ujutru je (bar zvanično) PRIHVATLJIV, po podacima sajtova beoeko.com i IQAir.

Subota, 9. januar 2021.

»»» U naredna tri dana oko 350 zaposlenih u Institutu za majku i dete primiće vakcinu, rekao je profesor Vladisalav Vukomanović. „Nekoliko dana i pre plana započeće vakcinacija zaposlenih Fajzerovom vakcinom. Reč je o trećini zaposlenih, a očekujemo za dve tri nedelje da će biti vakcinisano još toliko. U našoj ustanovi među zaposlenima je bilo oko 250 radnika koji su preležali virus“, rekao je Vukomanović za RTS.

»»» Po rečima dežurnog dispečera Hitne pomoći, noć u Beogradu između petka i subote protekla je relativno mirno. Dežuralo je 20 ekipa Hitne pomoći, i jedna pedijatrijska, a intervenisale su 119 puta, od čega je na javnim mestima bilo devet intervencija bez teže povređenih.

»»» Otvoreno je klizalište na Adi Ciganliji, u Kamenom gradu, a besplatno klizanje moguće je u pet termina svakog dana. Više na OVOM LINKU.

»»» Ekipe JKP „Gradska čistoća“ će 9. i 10. januara 2021. godine besplatno odnositi kabasti otpad sa beogradskih ulica. Sugrađani nepotrebne kabaste stvari mogu da ostave pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće“ ukloniti. Sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada, to mogu da prijave Pozivnom centru, koji je dežuran tokom ovog vikenda od 7.00 do 14.00, na broj telefona 0800-000807, a poziv je besplatan.

»»» JP „Putevi Srbije“ pozvalo je vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, jer se, po upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u planinskim predelima očekuje povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 30 centimetara. Savetuju vozače i da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

»»» Događaje u Beogradu i online programe pogledajte na OVOM LINKU. Ako vam pundravci ne daju mira, ako vam nije zima, u subotu dobro razmislite o tome šta ćete da radite u nedelju kada se očekuje prvi pravi sneg u Beogradu.

»»» Što se tiče kvaliteta vazduha u Beogradu, u subotu ujutru je (bar zvanično) PRIHVATLJIV, po podacima sajtova beoeko.com i IQAir.

Ne davimo Beograd je pokrenuo Facebook grupu „Inicijativa za čist vazduh„, kao vrstu podrške merama koje predlažu za rešavanje problema zagađenja vazduha.

„Neophodno je hitno obezbediti tačno i pravoremeno informisanje o zagađenju vazduha i njegovim posledicama, kao i urgentnu zaštitu stanovništva u danima ekstremnog zagađenja. Takođe, zahtevamo da se odmah i bez odlaganja odustane od projekata koji će dodatno povećati zagađenje. Dugoročne mere podrazumevaju odlučnu energetsku tranziciju i odustajanje od upotrebe fosilnih goriva, a veći broj mera bavi se smanjenjem emisije zagađenja, bilo da su u pitanju industijski zagađivači, individualna ložišta ili veliki energetski kompleksi. Pored toga zalažemo se za razvitak zelene ekonomije, unapređenje životne sredine, kao i ulaganje u održivost saobraćaja“, piše u saopštenju ove inicijative.

COVID-19 u Srbiji – statistika

Zvanični podaci do 10. januara 2021. u 15.00:

 • ukupan broj registrovanih slučajeva: 359.689;
 • broj smrtnih slučajeva: 3.582;
 • procenat smrtnosti: 1,00%;
 • broj testiranih osoba: 2.399.702;
 • broj testiranih osoba u poslednja 24 sata: 10.564;
 • broj potvrđenih slučajeva u poslednja 24 sata: 1.795;
 • broj preminulih osoba u poslednja 24 sata: 34;
 • broj hospitalizovnih osoba: 5.877;
 • broj osoba na respiratorima: 201.

Kontakt centar za sve informacije o COVID-19: 19819.

Vremenska prognoza za 9. i 10. januar 2021.

U subotu, u Beogradu suvo, vedro ali i hladno do 3°C, a uveče naoblačenje.

U nedelju će padati sneg a temperatura će biti 0 stepeni (maksimalno u toku dana 1 stepen).

U ponedeljak takođe sneg, a ponegde i ledena kiša. U utorak i sredu slabljenje i prestanak padavina.

Ako idete van Beograda…

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.