Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Muzikom kroz muzej: Koncert kvarteta Mistik Cello
Istorijski muzej Srbije (foto: IMS)
Istorijski muzej Srbije (foto: IMS)

Muzikom kroz muzej: Koncert kvarteta Mistik Cello

U okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, u petak, 12. februara 2021. od 19.00, biće emitovan besplatni koncert kvarteta Mistik Cello.

Šesti koncert koji organizuju Istorijski muzej Srbije i Udruženje „Unica Art“ biće održan bez publike u muzeju, ali će biti uživo emitovan na YouTube kanalu i Facebook stranici ove institucije.

Kvartet Mistik Cello čine violončelistkinje Jasmina Mima Vrbanić, Nevena Bursać, Marija Pudar i Sandra Grujić.

Na programu su dela kompozitora Erika Satija, Džejmsa Hornera, Jana Tijersena, Astora Pijacole, Bena Kinga, Adel, Endrju Lojd Vebera i kompozicije „Sway“, „Despacito“ i „Devojko mala“. Osobenost koncerta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Budući da se koncert prikazuje pred Dan zaljubljenih, numera iznenađenja će biti inspirisana ovim romantičnim praznikom.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Snimke koncerata kamernih ansambala Duo perfetto, Duo moderato, Beogradski gudački kvartet i Damar, kao i koncert saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, koji su realizovani u prethodnom periodu, zainteresovani građani mogu da mogu da pronađu na YouTube kanalu Istorijskog muzeja Srbije. (danubeogradu.rs)