Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Online sajam za zapošljavanje Romkinja u sklopu EU projekta „Korak do posla“
Online sajam za zapošljavanje Romkinja (foto: Pixabay)
Online sajam za zapošljavanje Romkinja (foto: Pixabay)

Online sajam za zapošljavanje Romkinja u sklopu EU projekta „Korak do posla“

Gradska opština Zvezdara organizuje online sajam za zapošljavanje Romkinja u okviru projekta „Korak do posla“, koji finansira Evropska unija.

Predviđeno je da zainteresovane Romkinje razgovoraju sa poslodavcima putem interneta, iz prostorija Mesne zajednice „Lipov lad“ (Bulevar kralja Aleksandra 298/I) zbog epidemioloških mera i neophodno je da se prijave na info telefon za zapošljavanje Romkinja broj 066/8447-474.

Od poslodavaca će putem interneta biti prisutni predstavnici trgovinskih lanaca, omladinskih zadruga ili agencija koje zapošljavaju sezonske radnike, saloni lepote i slično. Razgovori sa zainteresovanim Romkinjama će trajati po 10 minuta.

Na sajmu će učestvovati i 50 Romkinja koje su u sklopu projekta dobile podršku za zapošljavanje u vidu psihosocijalne podrške stručnjaka i prošle obuku za aktivno traženje posla, a uz to dobiće i poslovnu odeću i obuću za razgovor sa poslodavcem.

Od tog broja 20 Romkinja je položilo i obuke za zanate, uglavnom za salone lepote, frizerke, kuvarice ili šnajderke.DuB - vinjeta: Online program

Sa druge strane, učešće na sajmu uzeće i neki od 56 poslodavaca koji su kroz obuke senzibilisani za zapošljavanje Romkinja.

Online sajam zapošljavanja Romkinja će trajati od 18. februara 2021. narednih nedelju dana, u zavisnosti od broja zainteresovanih Romkinja.

Ovo je deo aktivnosti na projektu finansiranom od strane Evropske unije, koji sprovodi Gradska opština Zvezdara u partnerstvu sa Centrom za reintegraciju i aktivizam Beograd, ukupne vrednosti oko 65.000 evra, a sve u okviru programa „Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“ koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština Srbije. (danubeogradu.rs)