Naslovna » Blog » Akcije i reakcije » Reakcije: Bioskopi Kombank dvorana i Cine Grand – danas ne rade!
Zatvoreni bioskopi (foto: Pixabay)
Zatvoreni bioskopi (foto: Pixabay)

Reakcije: Bioskopi Kombank dvorana i Cine Grand – danas ne rade!

Zbog novih mera Kriznog štaba bioskopi Kombank dvorane i Cine Grand BIG danas, 28. februara 2021, neće raditi kao i bioskopi Cineplexx.

Skraćeno je radno vreme bioskopa zbog novih mera bezbednosti Kriznog štaba, a vlasnik dva navedena bioskopa – MCF – je, kao i drugi vlasnici bioskopa, reagovao saopštenjem koje se svodi na jednu rečenicu: „Nećemo preživeti poslednji udar„.

Nadležnima je upućen apel za podršku i razumevanje industriji koja se bori za opstanak…

„Poslednje mere Kriznog štaba nisu izostavile ni bioskope, te je poslednjeg vikenda u februaru, 27. i 28. februara, emitovanje bioskopskih projekcija ograničeno do svega 14.00.

Dramatična situacija u kojoj se našao i bioskop Kombank dvorane, shodno tome predviđa da poslednja projekcija počinje najkasnije do 12.00, što ponovo otvara pitanje opstanka bioskopa, ali i nelogičnost rada bioskopa svega nekoliko sati. Zbog toga je doneta odluka da bioskopi iz MCF grupacije: Kombank dvorana i Cine Grand BIG Rakovica danas obustavljaju rad.

Paradoksalno je i to da su od nove mere izuzeta samo pozorišta, a još besmislenija odluka da ugostiteljski delovi hotela imaju dozvolu da poslužuju goste do 22.00.

Bioskopi apeluju na nadležne za razumevanje, odgovornost i logiku u donošenju odluka u ovoj industriji.

Imajući u vidu da su se odgovornim ponašanjem osoblja bioskopskih institucija, kao i pridržavanja svih epidemioloških mera od strane posetilaca – bioskopi svrstali u najbezbednija mesta zabave, bioskopi su saglasni u jednom – da neće preživeti poslednji udar na njihovo poslovanje!

Ovo otvara pitanje u čemu je razlika između bioskopa i pozorišta, pa se nejednako tretiraju u ovakvoj situaciji, kao i kako će bioskopi preživeti u trenucima kada se bore za opstanak i za svako radno mesto, iscrpljenih resursa zbog dugotrajnog zatvaranja, skraćenog radnog vremena i smanjenog kapaciteta u salama.

Ono što je nejasno u odlukama Kriznog štaba i za šta ne postoji jasno objašnjenje, jeste zbog čega je bezbednija projekcija koja počinje u 19.00, a nije bezbedna projekcija koja bi počinjala u 21.00?!

Naime, bioskopska publika se potpuno isto ponaša bez obzira u koje vreme gleda film, jer bioskop nije noćni klub.

Bioskopima skraćenje vremena značajno utiče na prihode koji su u ovom trenutku ionako mizerni i nedovoljni za samostalno funkcionisanje“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.