Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Slobodan Trkulja i Balkanopolis u Kombank dvorani
Slobodan Trkulja (foto: Live Production)
Slobodan Trkulja (foto: Live Production)

Slobodan Trkulja i Balkanopolis u Kombank dvorani

Multiinstrumentalista, kompozitor i pevač, Slobodan Trkulja i Balkanopolis, nastupiće ponovo pred beogradskom publikom, 15. marta 2021. od 19.00.

Koncert je prvo bio najavljen za subotu, 13. mart 2021, ali će zbog promenjenih mera bezbednosti i loše epidemiološke situacije biti održan dva dana kasnije. Kupljene ulaznice važe za novi datum.

Ovog priznatog umetnika i inovatora zvučnih tradicija, koji sa svojim sastavom Balkanopolis oplemenjuje globalnu muzičku scenu modernom tradicijom Balkana, podjednako hvali publika i svetska kritika, koja ga svrstava u red nacionalnog blaga Balkana a njegov zvuk, kao novi muzički talas. Za poslednjih dvadeset godina, pod njihovim uticajem, nastali su brojni muzički sastavi.

Kao solista Trkulja je sarađivao sa svetskim umetnicima poput Marize, Dalarasa, Olete Adams, Josipe Lisac, sa proslavljenim, holandskim Metropol orkestrom, te vrhunskim džez i filharmonijskim orkestrima. Pamte se njegovi nastupi u Kini, gde uživa veliku popularnost, posebno pred 30.000 posetilaca u okviru Expo izložbe u Šangaju.

Potom na BBC-u i Evroviziji gde je njegove nastup pratio auditorijum od oko 100 miliona gledalaca; do nedavnog nastupa Balkanopolisa u novogodišnjem programu u Kini gde ih je gledala neverovatna milijarda gledalaca! Jedan je od ambasadora za kulturnu saradnju Srbije i Kine i kreativni ambasador Srbije.

Kritičari njegovu muziku opisuju kao „savremenu i umetnički inteligentnu sintezu tradicionalne srpske muzike i modernog džeza i fuzije“, „asimetričnih taktova Balkana i udarnih ritmova modernog fanka“, koja ishoduje „neviđenim primerima ritmičnih vatrometa“… ali i kao „najbolje čuvanu muzičku tajnu Balkana“.

Kombank dvorana će 15. marta 2021. biti prostor za otkrivanje ove muzičke tajne i nezaboravni muzičko-scenski doživljaj.

Karte su u prodaji na blagajni Kombank dvorane i svim prodajnim mestima mreže Tickets. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.