Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Tradicionalna sadnja novogodišnjih jelki sa busenom
Tradicionalna sadnja novogodišnjih jelki sa busenom (foto: JKP "Zelenilo - Beograd")
Tradicionalna sadnja novogodišnjih jelki sa busenom (foto: JKP "Zelenilo - Beograd")

Tradicionalna sadnja novogodišnjih jelki sa busenom

Tradicionalna sadnja novogodišnjih jelki sa busenom organizovana je danas, 4. februara 2021, na ulazu u naselje Stepa Stepanović.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd“ učili su tom prilikom učenike četvrtog razreda OŠ „Danilo Kiš“ kako se pravilno sadi drveće, zbog čega je važno čuvati biljke i ostali živi svet koji nas okružuje.

Đaci su saznali i kako se drveće neguje posle sadnje i obećali da će redovno obilaziti i paziti jelke koje su zasadili.

Činjenica da se svake godine obrazovne ustanove rado priključuju akciji i da su deca veoma zainteresovana i radoznala u vezi sa životnom sredinom i biljnim svetom daje nadu da će i kada porastu sa jednakom pažnjom voditi računa o okruženju, piše u saopštenju ovog javnog preduzeća.

Tradicionalna sadnja novogodišnjih jelki sa busenom (foto: JKP "Zelenilo - Beograd")
Foto: JKP „Zelenilo – Beograd“

Svake godine „Zelenilo – Beograd“ građanima koji su kupili jelke sa busenom, a nisu imali gde da ih zasade posle praznika, daje mogućnost da jelke donesu u rasadnike, kako bi ih zasadili na površinama gde je planirana sadnja, što su oni u velikom broju i učinili i ove godine.

Ova akcija je već tradicionalna i ima za cilj da se makar deo jelki koje se zbog Nove godine istrgnu iz prirode, na ovaj način vrate i nastave svoj život.

Ovim putem uz pomoć najmlađih ukazuje se na značaj zaštite i očuvanja prirode, edukuju se najmlađi, ali i produžava život četinara čime se doprinosi da Beograd bude zeleniji i zdraviji grad. (danubeogradu.rs)