Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » 13. i 14. mart 2021: Sve zatvoreno za vikend, osim…
Mere bezbednosti: Sve zatvoreno za vikend, osim... (foto: Aleksandra Prhal)
Mere bezbednosti: Sve zatvoreno za vikend, osim... (foto: Aleksandra Prhal)

13. i 14. mart 2021: Sve zatvoreno za vikend, osim…

Za vikend, u subotu i nedelju, 13. i 14. marta 2021. važe nove/stare mere bezbednosti: sve će biti zatvoreno osim prodavnica hrane, apoteka i benzinskih pumpi.

Naglašeno je da neće biti održavani bilo kakvi koncerti. Dakle, skoro iste mere kao i prošlog vikenda, s tim što su otkazane i sve manifestacije.

Doneta je odluka da od petka, 12. marta, od 21.00, do ponedeljka, 15. marta, u 6.00 ujutru, budu zatvoreni svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, sportski objekti…

Ovo su objekti na koje se ovo ograničenje rada predstojećeg vikenda ne odnosi i kojima je dozvoljeno da rade i tokom vikenda:

  • apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije;
  • trgovinski objekti u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda;
  • samostalni maloprodajni objekti u kojima se kupovina obavlja bez ulaska u objekat – kiosci i trafike;
  • objekti i radnje u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojačkih radnji;
  • benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva;
  • restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu;
  • sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nadležnih nacionalnih sportskih saveza.

Šalter prodaje hrane u restoranima, kao ni šalter prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima nisu dozvoljene.

Tokom vikenda punktovi za vakcinaciju radiće nesmetano. Vakcinacija se sprovodi kontunuirano, pri čemu je približno 700.000 građana primilo obe doze vakcine, a ukupno je dato 1,85 miliona doza do sada.

Tokom sledeće nedelje, srednjoškolci će nastaviti sa online programom, ali će se na online nastavu prebaciti i učenici osnovnih škola, od petog do osmog razreda.

Po dogovoru sa Ministarstvom prosvete učenici nižih razreda osnovnih škola nastavu će nastaviti onako kako su imali i do sada.

U naredna dva dana najavljene su „dodatne konsultacije“, a u ponedeljak će biti odlučeno na koji način će se nastaviti s merama.

(danubeogradu.rs)