Naslovna » Izlasci » Film » Dom omladine Beograda: Premijera filma „Pretty Strong“
Dom omladine Beograda: Premijera filma "Pretty Strong"
Dom omladine Beograda: Premijera filma "Pretty Strong"

Dom omladine Beograda: Premijera filma „Pretty Strong“

Premijera dokumentarnog filma „Pretty Strong“ biće organizovana u ponedeljak, 8. marta 2021. od 18.00, u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Outdoor Collective predstavlja priče osam neustrašivih penjačica i njihov put ka vrhu u ovom ekstremnom sportu.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 300 dinara. Ulaznice kupljene za premijeru filma koja je trebalo da bude održana prošlog marta, važiće za novi termin održavanja programa.

Od 8a multipič smerova u Josemitiju do 8c sportskih smerova u Meksiku preko 8b+ boldera u Koloradu, film „Pretty Strong“ prati grupu od osam najjačih penjačica na svetu tokom istraživanja novih penjališta, uspona najtežih smerova i pomeranja sportskih i svojih granica.

Postavljanje „badass“ dama u prvi plan ne znači da se film vrti oko nejednakosti između polova ili seksualizacije žena ili kako je to kada si usred ciklusa na penjalištu. Ovo je film o nekim od najboljih penjača na planeti – neke od dama su vam već poznate, neke možda ne – ali, tu su da pokidaju teške smerove i pokažu šta ih drži u vrhu sporta.

„Dlanovi će vam prokišnjavati od vrtoglavih visina, mašta će se probuti od pejsaža koji oduzimaju dah, a motivacija otići u oblake zbog odlučnosti ovih snažnih žena“, kažu organizatori ove projekcije.

Penjačice koje su predstavljene u ovom filmu su: Nina Vilijams, Kejti Lambert, Daila Oheda, Hejzl Findli, Izabel Faus i još njih. Film je kreacija produkcijskog tima Never Not Collective koji čini potpuno ženski sastav, a „Pretty Strong“ je penjački film o ženama, od žena i namenjen je svima.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.