Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Koncert ansambla Holland Baroque u Kolarčevoj zadužbini
Ansambl Holland Baroque (foto: Wouter Jansen)
Ansambl Holland Baroque (foto: Wouter Jansen)

Koncert ansambla Holland Baroque u Kolarčevoj zadužbini

Ugledni svetski ansambl Holland Baroque održaće koncert u sredu, 17. marta 2021. od 19.00, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Na osnovu donetih mera Kriznog štaba o suzbijanju pandemije virusa korona, otkazuje se koncert Holandskog i Beogradskog baroka planiran za sredu 17. mart u Kolarčevoj zadužbini. Kupljene ulaznice mogu da se vratiti na blagajni Kolarca 17. marta od 17.00 do 20.00.

Ovaj ansambl nastupiće u srpskoj prestonici sa Beogradskim barokom u organizaciji CEBEF-a.

Uz pridržavanje svih epidemioloških mera, u okviru serije koncerata „Evropa u gostima 2021“, publika će imati jedinstvenu priliku da čuje program pod nazivom „Mundus inversus“, koji donosi presek žanra italijanskog instrumentalnog koncerta 17. i 18. veka, u širokom rasponu od „končerta grosa“, preko „virtuoznog koncerta“ do „rokoko“ stila.

Holland Baroque prvi put nastupa u Beogradu i sa Beogradskim barokom, što je inicirala Katarina Aleksić, koja je član oba ansambla, u Srbiji i Holandiji.

Holandski sastav, koji predvode sestre bliznakinje, čembalistkinja Tineke Stenbrink i violinistkinja Judit Stenbrink, uživa reputaciju jednog od najboljih ansambala za baroknu muziku u Evropi. Holland Baroque redovno sarađuje sa vodećim evropskim umetnicima, a ističe se inovativnim programima i nekonvencionalnim pristupom koji briše granice između žanrova i epoha.

Spoj dva izvanredna ansambla za baroknu muziku garantuje jedinstveni muzički doživljaj.

Ulaznice za ovaj koncert se mogu nabaviti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 600 dinara.

(danubeogradu.rs)