Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Nikolaj Luganski i Pavel Gomzijakov: Iz Rusije s ljubavlju
Nikolaj Luganski i Pavel Gomzijakov: Iz Rusije s ljubavlju
Nikolaj Luganski i Pavel Gomzijakov: Iz Rusije s ljubavlju

Nikolaj Luganski i Pavel Gomzijakov: Iz Rusije s ljubavlju

U sredu, 10. marta 2021. od 19.00, Nikolaj Luganski i Pavel Gomzijakov održaće koncert „Iz Rusije s ljubavlju“ u Kolarčevoj zadužbini.

Organizatori Multikultivator i Jugorosgaz pripremili su ovo jedinstveno muzičko veče uz klavir i violončelo. Odabrane sonate za klavir i violončelo Rahmanjinova, Šostakoviča i Debisija izvešće zvezda pijanizma Nikolaj Luganski i priznati solista i kamerni muzičar, violončelista Pavel Gomzijakov.

Ograničeni broj ulaznica biće u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine po ceni od 1.800 dinara.

Miljenik beogradske publike Nikolaj Luganski je pijanista koji kombinuje eleganciju i gracioznost sa moćnom virtuoznošću – istinska inkarnacija ruske tradicije na internacionalnoj klasičarskoj sceni.

Priznat kao majstor ruskog i kasnoromantičarskog repertoara, Luganski je poznat po interpretacijama Rahmanjinova, Prokofjeva, Šopena i Debisija. Dobitnik je brojnih nagrada za ostvarene snimke i umetničke zasluge.

Pored toga što redovno i često nastupa širom sveta, Luganski je profesor na Moskovskom državnom konzervatorijumu Čajkovski od 1998. godine.

Kao solista i kamerni muzičar Pavel Gomzijakov nastupao je širom sveta, sarađujući sa nebrojenim muzičarima među kojima su Zahar Bron, Ogistan Dume, Lui Lorti, Hesus Lopez Kobos, Antoni Ros Marba, Kristofer Varen Grin i Trevor Pinok.

Tokom poslednje dve sezone, Pavel Gomzijakov je nastupao sa Novom filharmonijom Japana, Londonskim kamernim orkestrom i Nacionalnim orkestrom iz Monpeljea. U aprilu 2010. godine Gomzijakov je debitovao u Americi nastupivši sa čikaškim simfonijskim orkestrom kojim je dirigovao Trevor Pinok.

(danubeogradu.rs)