Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Vakcinacija u Beogradu: Počinje nova faza imunizacije
Vakcinacija u Beogradu (foto: Pixabay)
Vakcinacija u Beogradu (foto: Pixabay)

Vakcinacija u Beogradu: Počinje nova faza imunizacije

Počinje nova faza imunizacije. Vakcinacija u Beogradu biće nastavljena na dva nivoa, a novina je da je Grad Beograd organizovao mobilne ekipe.

Gradske vlasti su najavile da će početi vakcinacija i u velikim preduzećima, dok će zaposleni u manjim preduzećima biti vakcinisani na punktovima za vakcinaciju, uz prijavljivanje preko Privredne komore i Grada Beograda. Danas će biti vakcinisano 650 kasirki i kasira, a na redu su i frizeri i šalterski službenici.

Najavljena je i vakcinacija u prigradskim opštinama, preciznije u domovima zdravlja i seoskim ambulantama.

U Beogradu vakcinisano oko 312.000 građana

Do sada je u Beogradu vakcinisano više od 23 odsto građana (oko 312.000), a revakcinisano više od 13 procenata (oko 170.000).

U populaciji između 65 i 74 godine vakcinisano je oko 50 odsto građana, a u populaciji starijoj od 75 godina oko 45 odsto.

Putem kol-centara prijavilo se više od 50.000 ljudi, a do mesta za vakcinaciju je prevezeno više od osam hiljada osoba koje nisu bile u stanju da same dođu.

Što se beogradskih opština tiče, procentualno, najviše je vakcinisanih sa Starog grada i Savskog venca (više od 60%), a slede žitelji Novog Beograda, Vračara i Rakovice (više od 50%).

Mere bezbednosti tokom vikenda

Nove mere bezbednosti primenjivale su se tokom proteklog vikenda.

U Beogradu je izvršeno 818 kontrola, ispražnjeno je 10 objekata i naplaćeno 120 kazni zbog nepoštovanja epidemioloških mera u borbi protiv virusa korona.

Iako nije bilo kršenja mera u ugostiteljskim objektima, bilo je okupljanja građana u privatnim stanovima.

Najavljeno je da će se Krizni štab ponovo sastati u četvrtak i još jednom odlučivati o novim merama bezbednosti. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.