Naslovna » Izlasci » Sport » 20. Trofej Beograda u sinhronom plivanju u Obrenovcu
Trofej Beograda u sinhronom plivanju (foto: beograd.rs)
Trofej Beograda u sinhronom plivanju (foto: beograd.rs)

20. Trofej Beograda u sinhronom plivanju u Obrenovcu

Jubilarni 20. Trofej Beograda u sinhronom plivanju biće održan predstojećeg vikenda, 10. i 11. aprila 2021. na bazenu SKC „Obrenovac“.

U organizaciji Saveza za sinhrono plivanje Beograda na takmičenju će učestvovati 70 takmičarki kadetskog uzrasta iz tri zemlje.

Srbiju će predstavljati takmičarke iz osam klubova: 11. april, 25. maj, Vračar, Delfin, Novi Beograd, Niš, Tašmajdan i Tent, dok će škole „Tatiana Pokrovskaja“ i „Akvatika i Kasatka“ prestavljati Rusiju. Treći učesnik je reprezentacija Austrije.

U disciplini solo nastupiće 18 takmičarki, u duetu će biti 11 nastupa, dok će u ekipnim disciplinama biti četiri tima i šest kombinacija.

– Izuzetno smo ponosni što smo uspeli da organizujemo takmičenje i obezbedimo učešće stranih ekipa s obzirom na otežane okolnosti usled aktuelne pandemije. Veoma je značajno učešće ruskih klubova, njihovih trenera i sudija. Oni su najbolji u našem sportu poslednjih 20 godina, kako sa motivacionog aspekta takmičara tako i za razmenu znanja i iskustava sa našim sportskim stručnjacima – izjavila je Ivana Švabić, predsednica SSPB-a.

Po planu, takmičenje počinje u subotu u 16.40, a poslednja disciplina biće održana u nedelju od 17.20.

Takmičenje će se održati bez prisustva publike i u skladu sa epidemiološkim merama. Sekretarijat za sport i omladinu je doprineo u značajnoj meri realizaciji takmičenja obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njegovo finansiranje. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.