Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Kejti Abi – Ja volim banane
Kreativni centar: Kejti Abi - Ja volim banane
Kreativni centar: Kejti Abi - Ja volim banane

Kreativni centar: Kejti Abi – Ja volim banane

Slikovnica Kejti Abi „Ja volim banane“ u izdanju Kreativnog centra poziva najmlađe da odaberu omiljenu hranu i smisle način na koji će uživati u njoj.

Da li to flamingo uživa u bananama? A nilski konj prži i okreće palačinke? I zašto se lama obukla tako da liči na limun? Gle, tu je i ajkula koja srkuće voćni smuti na slamku! Sve životinje u ovoj knjizi jedu omiljenu hranu na neki svoj, urnebesno smešan način.

Na dvanaest prelepo ilustrovanih duplih strana mališani će uočiti mnoštvo životinja kojima je lepo dok jedu banane, supu, kobasice, sladoled, povrće, špagete i još mnogo toga. Od sendviča i kolača do voća i povrća – deca će rado prelistavati ovu knjigu i na njenim stranicama uočiće mnoga ukusna jela.

Stranice sa sladoledom verovatno će im biti omiljene, a iznenadiće ih prelivi koje su životinje odabrale za palačinke.

Mali čitaoci ove knjige zabaviće se u potrazi za ježićem koji se krije na mnogim stranama, a videće i simpatičnog majmuna koji ne želi da jede ono što mu je ponuđeno, već je uvek više zainteresovan za hranu predstavljenu na sledećoj strani.

Slikovnica „Ja volim banane“ puna je zanimljivih detalja koji podstiču na razgovor, pa bi zato bilo dobro da je roditelji čitaju zajedno s decom.

Ova knjiga pruža mnogo mogućnosti za rano učenje jer su deca pozvana da broje, da prepoznaju boje, uočavaju bezbroj detalja i samostalno biraju hranu koja im se najviše sviđa.

U oblačićima pored životinja pojavljuju se mnoga šaljiva pitanja, poruke i uzvici oduševljenja. Uz raznobojne ilustracije i duhovite komentare deca će lakše zavoleti raznovrsnu hranu. Ma ovu knjigu će „slistiti“ sa uživanjem!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.