Naslovna » Izlasci » Pozorište » Studio – nova kamerna scena za mladu publiku
Nova scena u Beogradu: Studio
Nova scena u Beogradu: Studio

Studio – nova kamerna scena za mladu publiku

U centru Beograda, između Hrama Svetog Save i trga Slavija, od utorka 20. aprila 2021, zaživeće „Studio„, nova kamerna scena namenjena mladima.

Mogućnost da mladi dobiju još jedan prostor za kulturnu i obrazovnu edukaciju rezultat je petnaestogodišnjeg predanog rada Centra za kulturnu edukaciju Studio, koji je postao prepoznatljiv po edukativnim pozorišnim predstavama za mladu publiku.

Studio Centar je u prethodnih petnaest godina realizovao 32 pozorišne premijere namenjene mladima, a godinama unazad, uz podršku i saradnju sa Domom omladine Beograda, realizovao je i edukativni pozorišni repertoar, kao i Angažman fest – festival edukativnih pozorišnih predstava za mlade.

Pored Doma omladine Beograda, u kojem će Studio Centar i dalje realizovati veće pozorišne i festivalske projekte, na sceni „Studio“ će svakog vikenda (subotom i nedeljom) biti izvođene najrazličitije profesionalne i omladinske predstave, koje za ciljnu grupu imaju decu i tinejdžere.

„Studio“ je pre svega pozorišni prostor, ali namenjen je i drugim vrstama umetnosti. U vreme trajanja epidemije virusa korona, kapacitet sale ograničen je na 20 gledalaca, dok će u normalnim okolnostima kapacitet biti i do 50 gledalaca.

Studio: Prva predstava na sceni – „Je l’ imaš gram?“

Studio: Predstava "Je l' imaš gram?"
Studio: Predstava „Je l’ imaš gram?“

Novu kamernu scenu „Studio“ otvoriće pozorišna predstava Angažman festa i Studio Centra „Je l’ imaš gram?“, koja je rađena po motivima knjige: „Pitaj Alisu: Dnevnik jedne narkomanke“, koja se bavi problemom hemijskih droga među mladima, uzrocima i posledicama koje konzumiranje narkotika nosi sa sobom.

Ova predstava je realizovana u okviru drugog Angažman festa, krajem 2020. godine, a zbog nemogućnosti igranja uživo, izvedena je online u decembru mesecu prošle godine.

Predstava „Je l’ imaš gram?“ će do kraja meseca biti izvedena na sceni „Studio“ u četiri termina: 20, 22, 24. i 25. aprila 2021. od 20.00.

Tokom maja meseca, repertoar kamerne scene „Studio“ biće bogatiji za tri zanimljive profesionalne pozorišne predstave, dok će početkom juna premijerno biti izvedena i nova predstava Studio Centra, namenjena mlađim uzrastima, „Problem i Rešenje“, koja se bavi rešavanjem najčešćih konfliktnih situacija kod dece i mladih.

Sve buduće aktivnosti, kao i dešavanja vezana za rad Studio Centra i scene „Studio“ možete pratiti putem zvaničnog web sajta, kao i putem društvenih mreža.

Zbog malog kapaciteta gledališta obavezne su rezervacije.

Scena „Studio“ – info

  • Studio – Centar za kulturnu edukaciju
  • Kneginje Zorke 11b (između Hrama Sv. Save i Slavije)
  • Kontakt osoba: Nenad Radović
  • Kontakt telefon: 063/7794-441
  • E-mail: studiocentar@gmail.com
  • Web: www.studiocentar.com
  • Fb/Instagram/YouTube: @studiocentar

(danubeogradu.rs)