Naslovna » Blog » Beleške jednog penzionera » Zašto građanin A. V. krši epidemiološke mere, a komunalna policija ne reaguje?!
Beleške jednog penzionera: Zašto građanin A. V. krši epidemiološke mere (foto: Pixabay)
Beleške jednog penzionera: Zašto građanin A. V. krši epidemiološke mere (foto: Pixabay)

Zašto građanin A. V. krši epidemiološke mere, a komunalna policija ne reaguje?!

Građanin A. V. (ime poznato autoru) u utorak je drastično prekršio epidemiološke mere tako što je ušao u ambulantu u selu Rudna Glava bez maske na licu.

Potom je, takođe bez maske, primio vakcinu protiv korone.

Ovaj događaj su zabeležile sve srpske TV-stanice. Elektronski i štampani mediji su objavili i fotografiju na kojoj se vidi da građanin A. V. nema masku u trenutku vakcinisanja.

Pitam nadležne u komunalnoj policiji zašto, evo već tri dana je prošlo, nisu po službenoj dužnosti podneli prekršajnu prijavu protiv građanina A. V, kada premijerka Ana Brnabić decidirano kaže da nema zaštićenih i da nema „ljubimaca“ kada je reč o poštovanju epidemioloških mera?!

Vakcinacija posle deset obećanja i deset odlaganja

Ovo „vruće“ pitanje zahteva hitan odgovor, jer je uticaj građanina A. V. na široke narodne mase izuzetno veliki i značajan što pokazuje i izuzetan rast broja ljudi koji su se vakcinisali od utorka do danas.

Evo, građanin A. V. se sa razlogom hvali kako je juče u Srbiji vakcinisano čak 75.000 onih koji su, po mom mišljenju, punih šest meseci čekali da se prvo vakciniše građanin A. V, pa da krenu njegovim stopama.

Elem, posle deset obećanja i isto toliko odlaganja A. V. je u utorak, posle vakcinacije, bio srećan kao malo dete jer „ga ništa nije bolelo, a i odlično se oseća“.

Još da je poštovao natpis na ulazu u ambulantu o „obaveznom nošenju maski“ – gde bi nam kraj bio!

Ovako rizikuje da „komunalci“ poslušaju Anu Brnabić i napišu prekršajnu prijavu protiv njega, koji samo u izuzetno retkim prilikama stavlja masku na lice.

Bez prekršajnih prijava protiv pojedinaca

Ipak, kao navijač Zvezde, zna on da se to neće desiti. Jer, komunalni policajci su po prijavi građana samo kaznili klub sa 300.000 dinara zbog slavlja organizovanog povodom osvajanja titule šampiona u srpskom fudbalu.

Nisu napisali prekršajne prijave ni protiv Zvezdana Terzića, ni protiv Gorana Vesića, već je sa po 5.000 dinara kažnjeno 17 slavljenika.

Valjda su se zadovoljili izvinjenjem koje je javno obelodanio zamenik gradonačelnika i opravdao mlade igrače. Ustalom, i Ana Brnabić se na sličan način pravdala što policija nije dva puta reagovala na igranje kola oko spomenika Stefanu Nemanji.

I fudbaleri su, poput onih na Savskom trgu, bili „mirni i nisu pravili incidente“, pa zašto bi policija intervenisala?! Uz to je izrazila i zadovoljstvo što se Vesić izvinio.

O ostavci ili smenjivanju nema ni reči, jer ona, kao predsednica Kriznog štaba, ni ne zna da li je Goran Vesić član ovog tela, pošto na sednice dolazi čas gradonačelnik, čas njegov zamenik! Ni dr Zoran Radojičić se ne oglašava povodom Vesićevog prisustva na slavlju u Zvezdinom hotelu.

O hrabrosti dr Predraga Kona

No, da se vratimo građaninu A. V. koji je, kako se pokazalo ovih dana, ličnim primerom doprineo da napravimo veliki korak ka, kako to dr Predrag Kon kaže, „imunizaciji krda“. Zato bi valjalo da pukovnik posle godinu dana smogne hrabrosti i da građaninu A. V. lično i javno ukaže da bi i posle vakcinacije trebalo da nosi masku, kako ne bi evenutalno zarazio nekog od, ne daj Bože, značajnih gostiju koje prima na Andićevom vencu.

Jer, kada bi nosio masku i veliki broj njegovih fanova bi to učinio, a brojke novozaraženih od korone bi sigurno krenule naniže. ♦

»»» Svi tekstovi V. Mandića su na OVOM LINKU!

Vladimir Mandić – najkraća autobiografija: „Rođen sam 1949. u Beogradu. Ceo svoj radni vek proveo sam u ‘Politici’. Desetak godina sam pisao svašta nešto, a onda sam do penzije uređivao svašta nešto. Izveštavao sam sa Kosova, iz Ustavnog suda (koji je tada manje ćutao nego ovaj danas), vraćao se preko Pančevačkog mosta posle osam uveče sa posla za vreme bombardovanja… Sada ponovo pišem“…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.