Naslovna » Izlasci » Pozorište » 15 godina Studio Centra: Premijera predstave „The Wall“
Studio Centar: The Wall
Studio Centar: The Wall

15 godina Studio Centra: Premijera predstave „The Wall“

Predstava „The Wall“, rađena po motivima istoimenog albuma grupe Pink Floyd, biće premijerno izvedena u Domu omladine Beograda, 25. maja 2021. od 20.00.

Svoj 15. rođendan, Studio Centar će proslaviti novom premijernom predstavom u kojoj će učestvovati dvadesetak polaznika ove škole, različitih uzrasta.

Ovo je predstava u kojoj se govori o nemogućnosti zdravog i slobodnog odrastanja u okruženju koje je postalo bolesno i robotizovano, usled globalne degradacije sistema vrednosti koji smo, ne tako davno, poznavali. Odnosi roditelja i nastavnika prema deci, odrastanje uz nasilne i nemoralne sadržaje u medijima, kriminal, bolesti, novac, sebičluk i nedostatak osećaja empatije prema drugima, samo su neke od tema i pitanja.

Svako dete je jedinstveno po nekoj svojoj sposobnosti i želji da bude drugačiji, ali u vremenu opšte uniformisanosti (i estetske i mentalne), bivaju ograničeni i prinuđeni da budu kao i svi ostali. Kako ostati svoj, a prilagoditi se vremenu u kojem živiš?

Saradnja Studio Centra i Doma omladine Beograda, na polju zajedničke realizacije edukativnog pozorišnog repertoara za mladu publiku, koja je započeta u maju 2017. godine pokazala se kao neophodna, jer je današnjim tinejdžerima, gotovo oduzeto pravo da se pozorišno obrazuju, jer je većina pozorišnih programa namenjena, ili deci ili odraslima.

Studio Centar: The Wall

Edukacija tinejdžera, i njihovo uvođenje u kulturne institucije, kao i uključivanje u kulturni život, predstavlja veliku obavezu, ali i veliki izazov. Do početka pandemije u martu 2020. godine, predstave Studio Centra u Domu omladine Beograda, videlo je više od 10.000 posetilaca, pretežno tinejdžera, dok je prvi Angažman fest, koji je realizovan zajedničkim snagama privukao veliku pažnju, kako nastavnika i učenika, tako i starijih gledalaca, medija i stručne javnosti.

  • Mesto: Dom omladine Beograda (Makedonska 22)
  • Naziv predstave: The Wall
  • Koncept i režija: Nenad Radović
  • Asistent režije: Nemanja Stanković
  • Dizajn: Ana Stefanović
  • Uloge: polaznici Studio Centra
  • Ulaznice: 500 dinara; prodaju se u okviru mreže Ticket Vision

(danubeogradu.rs)