Naslovna » BG servis » Akcija zaštite stabala od bolesti i štetočina u Beogradu
Akcija zaštite stabala od bolesti i štetočina u Beogradu (foto: JKP "Zelenilo - Beograd; Gradski park)
Akcija zaštite stabala od bolesti i štetočina u Beogradu (foto: JKP "Zelenilo - Beograd; Gradski park)

Akcija zaštite stabala od bolesti i štetočina u Beogradu

Akcija zaštite stabala od bolesti i štetočina planirana je tokom ove nedelje širom Beograda u organizaciji JKP „Zelenilo – Beograd“.

U noći između ponedeljka i utorka, 24. i 25. maja, u Bulevaru kralja Aleksandra, Severnom bulevaru i u Višnjičkoj ulici radnici ovog preduzeća preventivno će izvršiti hemijsko tretiranje drvorednih stabala protiv bolesti i folijarnu prihranu.

U noći između utorka i srede, 25. i 26. maja, vršiće se tretiranje stabala u gradskom parku u Zemunu i u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu, kao i na Novom Beogradu u ulicama Nikole Dobrovića, Norveškoj, Nehruovoj, Gandijevoj Vladimira Popovića i Dušana Vukasovića.

U noći između srede i četvrtka, 26. i 27. maja, u planu je tretiranje stabala u Cara Dušana, Bulevaru umetnosti, Bulevaru Zorana Đinđića i Bulevaru Mihaila Pupina.

Ovom prilikom koristiće se potrebna mehanizacija, a sredstva kojim se tretiraju stabla su u koncentracijama koje nisu štetne po zdravlje ljudi i životinja.

„Zelenilo-Beograd“ poziva sve sugrađane da imaju razumevanja ukoliko dođe do eventualnog prljanja parkiranih vozila i prozora okolnih zgrada. (danubeogradu.rs)