Naslovna » Turizam » Van Beograda » Dodatni turistički vaučeri za odmor u Srbiji – počelo prijavljivanje
Turistički vaučeri za odmor u Srbiji - Tara (foto: Pixabay)
Turistički vaučeri za odmor u Srbiji - Tara (foto: Pixabay)

Dodatni turistički vaučeri za odmor u Srbiji – počelo prijavljivanje

Od ponedeljka, 10. maja 2021, zainteresovani građani mogu da se prijave za dodatne vaučere za odmor u Srbiji, za koje je obezbeđeno još 100 miliona dinara.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je da počinje evidentiranje potencijalnih korisnika turističkih vaučera u svim poštama u Srbiji.

Od početka 2021. godine već je dodeljeno prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, ali je, zbog velikog interesovanja građana, Vlada Srbije rebalansom budžeta predvidela još 100 miliona dinara za subvencije u sferi domaćeg turizma.

– Podrška domaćem turizmu jedan je od prioriteta ne samo u odnosu na pandemijsku krizu, budući da je podsticajna mera u vidu turističkih vaučera koja je uvedena 2015. godine i u prethodnom periodu dala značajne rezultate u razvoju domaćih turističkih destinacija. Sada je, međutim, posebno važna, s obzirom na potrebe za oporavkom ovog sektora usled pandemijskih okolnosti – istakla je tim povodom ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić.

Za korišćenje turističkih vaučera građanima je na raspolaganju 2.193 ugostiteljska objekta u Srbiji.

Za prethodnu dodelu vaučera najtraženije destinacije bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Vaučeri za 2021. godinu moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine.

Informacije o vaučerima mogu se dobiti preko 011/2606-521 i 011/2606-576 ili na OVOM LINKU.

(danubeogradu.rs)