Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Legendarni Vlatko Stefanovski i V3 trio na Stadionu Tašmajdan
Vlatko Stefanovski - V3 trio
Vlatko Stefanovski - V3 trio

Legendarni Vlatko Stefanovski i V3 trio na Stadionu Tašmajdan

U nedelju, 19. septembra 2021. od 21.00, na Stadionu Tašmajdan letnje veče ulepšaće savršenim nizovima akorda legendarni Vlatko Stefanovski i V3 trio.

Koncert koji je prvobitno bio planiran za kraj jula, otkazan je iz tehničkih i epidemioloških razloga. Koncert će se održati za ograničen broj ljudi, uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka koje donosi Vlada Srbije.

Makedonski muzičar, još kao mladić osnovao je sad već kultnu grupu Leb i sol. Zajedno su snimili 13 albuma, a nakon razlaza grupe, Vlatko stvara uspešnu samostalnu karijeru.

Vlatko Stefanovski je prepoznatljiv po svom posebnom stilu fuzije muzičkih stilova, kombinujući makedonske tradicionalne nepravilne ritmove i rok zvuk. Može da se pohvali uspešnom saradnjom sa renomiranim svetskim i domaćim muzičarima.

Izvedbe Vlatka Stefanovskog će upotpuniti V3 trio te će, uz dodatak bas gitare i bubnjeva, dodatno pojačati rok koncert koji se sprema na pozornici Tašmajdana.

Vlatko Stefanovski i V3 trio će spojiti naizgled nespojive stvari, poput instrumentalnog roka, etno džeza, bluza i džez fjužna, stvarajući zanimljive i prelepe zvučne pejzaže.

– Zadovoljstvo je da nastupam na Tašmajadanu i to još sa podmlađenim sastavom, mladom ritam sekcijom koju čine Ivan Kukić, na bas gitari, i moj sin Jan, na bubnjevima. Bez obzira na godine njih dvojica zvuče neverovatno mlado i entuzijastično i njihova energija mi daje vetar u leđa. Drago mi je što sam sarađivao sa njima i na poslednjem albumu. Divno je svirati sa ljudima koji su stalno nasmejani. Nadam se da će i publika koja dođe na predivni Tašmajdan uživati i otići zadovoljna i ispunjena – izjavio je Stefanovski.

Posle veoma uspešnog akustičnog albuma „Mother Tongue“, Vlatko Stefanovski je odlučio da se vrati vuku i atmosferi sedamdesetih godina prošlog veka. „Taftalidze Shuffle“ je novo studijsko izdanje makedonskog virtuoza koje je objavio prošle godine, a devet pesama snimljenih u njegovom studiju zasigurno će razveseliti sve obožavatelje dobre muzike.

Ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio je svom Skoplju i kvartu Taftalidze koji ima posebno mesto u njegovom srcu. Pesme su intimne i lične, a bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika. Muziku, tekstove i aranžmane, kao i produkciju svih pesama potpisuje upravo Stefanovski.

Karte za ovaj koncert možete nabaviti u sistemu Tickets. (danubeogradu.rs)