Naslovna » Izlasci » Festivali » Prvi nacionalni olimpijski festival umetnosti i igre na Čukarici
Prvi nacionalni olimpijski festival umetnosti i igre na Čukarici (foto: Pixabay)
Prvi nacionalni olimpijski festival umetnosti i igre na Čukarici (foto: Pixabay)

Prvi nacionalni olimpijski festival umetnosti i igre na Čukarici

Prvi nacionalni olimpijski festival umetnosti i igre projekat od nacionalnog značaja u organizaciji Udruženja „Balkanska alijansa“.

Manifestacije će biti održana u nedelju, 23. maja 2021. od 9.00, u Teatru na Brdu (Turgenjevljeva 5), pod pokroviteljstvom Gradske opštine Čukarica.

Na otvaranju će govoriti predsednik opštine Srđan Kolarić i tom prilikom uručiti pehar balerinama Kulturnog centra Gračanica, koje učestvuju na festivalu.

Plesne grupe iz Srbije, Republike Srpske i Rusije predstaviće plesne minijature, a pobednik stiče pravo predstavljanja Srbije na Kontinentalnoj olimpijadi u Solunu i Svetskoj olimpijadi u Moskvi. Predsednik visokostručnog žirija biće prvak baleta i direktor Baleta Narodnog pozorišta Konstantin Kostjukov.

Osim takmičarskog, ovom projektu iz sfere kulture i obrazovanja, cilj je razvoj međunarodnih prijateljskih odnosa Srbije sa državama Balkana, Evrope i Rusije, kao i obogaćivanje obrazovnog sistema i vaspitanja i patriotske svesti omladine balkanskih zemalja.

Manifestacija će se realizovati uz podršku Narodnog pozorišta u Beogradu, Ruskog doma u Beogradu, Kulturnog centra „Čukarica“ i Kancelarije za mlade opštine Čukarica.

Cilj i zadatak „Balkanske alijanse“ je da u širokom spektru raznih obrazovnih, kulturnih i poslovnih projekata razvija zajedništvo, tradiciju i prijateljske odnose između balkanskih zemalja i Ruske federacije. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.