Naslovna » Izlasci » Akcije » 16. Producentski dan na FDU
16. Producentski dan na FDU
16. Producentski dan na FDU

16. Producentski dan na FDU

Na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) biće održan 16. Producentski dan, tradicionalna manifestacija u organizaciji studenata ovog fakulteta.

Program će trajati dva dana, 25. i 26. juna 2021, uz proslavu jubilarne 60. godišnjice Katedre za filmsku i televizijsku produkciju na FDU i učešće gostiju, studenata i profesora sa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Program je koncipiran tako da će prvog dana posetioci manifestacije moći da isprate izložbu 60. godina Katedre za filmsku i televizijsku produkciju, tri masteklasa renomiranih producenata iz Srbije i Hrvatske, kao i autorske radove studenata ADU, dok će se drugog dana svojim radovima predstaviti studenti svih godina filmske i televizijske produkcije FDU, posle čega sledi dodela nagrada i muzički program.

Tema 16. izdanja manifestacije pod sloganom „Producenti nisu mrtvi“ je meksički karneval, a filmski i edukativni programi biće propraćeni živim svirkama lokalnih pank rok bendova.

U organizaciji su studenti četvrte godine Janko Đurić, Lazar Ivanović, Kosta Ilić, Nađa Mandić, Ratko Obrenov, Anđela Radojević, Tanasije Raković, Savina Smederevac, Jelena Stevanović, Mijat Cmiljanić i Bojana Conić uz mentorstvo profesorke filmske produkcije Jelene Mitrović.

Producentski dan – završni rad studenata filmske i televizijske produkcije, festival studentskih ostvarenja i praznik producentske profesije tradicionalno se održava od 2005. godine na Fakultetu dramskih umetnosti.

Cilj manifestacije jeste predstavljanje studenata i njihovih radova, kao i okupljanje alumnija katedre koji već 60. godina oblikuju domaću i svetsku kulturnu, medijsku i umetničku scenu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.