Naslovna » Turizam » Van Beograda » Albanija: Atraktivan turistički doživljaj
Albanija: Atraktivan turistički doživljaj (foto: Pixabay)
Albanija: Atraktivan turistički doživljaj (foto: Pixabay)

Albanija: Atraktivan turistički doživljaj

Albanija je idealna destinacija za vas, ukoliko planirate ove godine na letovanje u neku od država u bliskom okruženju i ako želite nešto potpuno novo!

Usmerite svoju pažnju ka ovoj državi u regionu jer za to ima puno razloga: sjajne plaže, prelepi primorski gradovi koji se protežu u nizu duž 450 km dugačkih obala Jadranskog i Jonskog mora do ozbiljne zabave koju nudi Albanija.

Odlična mediteranska hrana, topao letnji pesak i pregršt zabave na svakom koraku mogu vaše letovanje iz snova da pretvore u javu.
Zapravo, Albanija je već više od dve decenije jedna od evropskih zemalja koja svojim lepotama i raznolikostima privlači pažnju turista iz celog sveta. Od ove godine vrata albanskih plaža i predivnih gradova nikada nisu bila pristupačnija i tako lako dostupna domaćim turistima, a sve zahvaljujući kompaniji AlbaCoast.

Autentično i drugačije

Albanija: Atraktivan turistički doživljaj (foto: Pixabay)
Foto: Pixabay

Svako ko je bar jednom osetio čari plaža Albanije i video vodeće turističke gradove ove zemlje zna da može da računa na autentičnost i nešto sasvim drugačije u poređenju sa bilo čime što se mora iskusiti na jadranskom primorju i obalama Jonskog mora.

Krećući se sa severa na jug turisti imaju mogućnost da dožive planinarenja kakvih ima samo na Alpima, dok je jug priča koja donosi relaksaciju, mir, sunce, odmor, i za telo i za dušu. Tradicionalna kuhinja koju čine jedinstveni mlečni proizvodi, razne vrste bureka i sarmi, baklava i brojne druge poslastice otvoriće u svakom posetiocu Albanije novi gastronomski svet.

Ključne turističke primorske destinacije kao što su Drač, Ksamil, Saranda, Valona, Medova i druge u ponudi imaju vrhunske hotele i privatne smeštaje po pristupačnim cenama, dok su istorijski gradovi kao što je npr. Tirana organizovani tako da se za svačiji džep može pronaći odličan prostor za odmor.

Kulturološki gledano cela Albanija je neka vrsta izazova za srce, posebno Tirana koja je relativno mlad grad, krcat trgovima, muzejima i galerijama. Iskustva ljudi koji su bili deo već spomenutih izazova kažu da Tirana podjednako dobro živi kako danju tako i noću, a na vama je da to sada i otkrijete.

Albanska rivijera

Albanija: Atraktivan turistički doživljaj (foto: Pixabay)
Foto: Pixabay

Ako zaista volite leto i morsku plažu koja budi najbolje u Vama, albanska rivijera je nešto što prosto morate da doživite.

Od fantastične kuhinje bogate ribom i morskim plodovima do neverovatnih plaža koje se prelivaju u Jonsko more, južna obala je u svakom mogućem smislu pravi rival Grčkoj.

Gradovi kao što su Saranda, Dermi i Ksamil, koji se nalaze u okviru nacionalnog parka Burtint, i dalje su među najpopularnijim gradovima na plaži, a važe i za turističke destinacije koje evropljani vole i rado im se vraćaju.

Zbog sve atraktivnije turističkog doživljaja koji Albanija nudi posetiocima poslednjih godina, kao i ogromne potražnje za smeštajnim kapacitetima u ključnim turističkim gradovima ova država je za kratko vreme izgradila oko 150 novih luksuznih hotela, a konstantno se radi i na razvoju saobraćajne mreže duž cele Albanije.

Sada je trenutak da upoznate Albaniju u pravom svetlu – lepu, toplu i srdačnu, a za to je savršen način preko tura koje organizuje kompanija AlbaCoast na svom internet portalu.