Naslovna » Izlasci » Akcije » DKCB: Dodela nagrada i revija pobednika konkursa „Moj ljubimac“
DKCB: Dodela nagrada i revija pobednika konkursa "Moj ljubimac"
DKCB: Dodela nagrada i revija pobednika konkursa "Moj ljubimac"

DKCB: Dodela nagrada i revija pobednika konkursa „Moj ljubimac“

U subotu, 19. juna 2021. od 11.00, u Takovskoj 8 biće organizovana dodela nagrada i revija pobednika konkursa „Moj ljubimac“.

Na platou ispred Dečjeg kulturnog centra Beograd (DKCB) tim povodom biće održan i muzičko-scenski program za decu i akcija udomljavanje pasa.

U saradnji sa JKP „Veterina Beograd“, DKCB je organizovao peti foto i literarni konkurs za decu i mlade pod nazivom „Moj ljubimac“, na koji je pristiglo oko dve stotina fotografija i sedamsto pesama dece iz Srbije, Crne Gore i Finske.

Najbolje fotografije i pesme, po mišljenju fotografa Aleksandra Despotovića i pisca Slobodana Stanišića, biće objavljene na sajtu DKCB.

U programu učestvuju nagrađeni mladi pesnici – pobednici literarnog konkursa, Leontina, Peđolino, Minja Subota i Vokalna grupa Dečje kulturnog centra Beograd „Nađi svoju zvezdu“, koju vodi dirigent i muzički pedagog Snežana Despotović.

Programu će prisustvovati i ljubimci koji su bili glavni junaci dečijih radova.

Osim nagrada za najbolju fotografiju i pesmu biće dodeljene i pohvale za fotografije ljubimaca u različitim kategorijama – za najčupavijeg, najsmešnijeg, najveselijeg, najružnijeg, najtužnijeg, najmanjeg, najvećeg, najstarijeg, najsrećnijeg, najgladnijeg ljubimca, potom za najboljeg druga, za najzaljubljeniji par, ali i za ljubimce sa najvećim ušima, najdužim repom i brkovima, najkraćim repom i najlepšim očima i osmehom.

U okviru programa JKP „Veterina Beograd“ organizovaće udomljavanje napuštenih pasa iz gradskog azila, a svi učesnici i posetioci imaće prilike da dobiju besplatne veterinarske savete. (danubeogradu.rs)